Frenz

Cerita MTeST

Saturday, March 28, 2009

Pagi tadi macam yg saya beitahu saya ada MTeST..
Lokasi IPTI..pukul 7.30 kami dah bertolak dari rumah..
tak sempat nak breakfast..so En. Nazir singgah 7E..
bila roti n air utk kami..breakfast dlm keta jek..

Sampai IPTI around 8.20..
terus check nama kat list nama yg ditampal pd pintu..
n no tempat duduk masing2.. saya J238..
before tu saya cari kawan dulu..hehehe~

tanya dgn sorang makcik..
dia suruh saya check nama kat dewan..
kena jln kaki lah pulak..huhu~

sampai dewan saya check nama takde pun..
tak de senarai nama utk kod J..
haiiiikkk..cmana tuh?
nasib baik ada kawan ramai..
kalau tak cuak gak..

kami terus tanya dgn tukang jaga exam tu..
dia suruh kami tunggu je dulu..
pelik gak..takkan la boleh jadi cam tu..
exam tinggal brape minti je lagi..
tgh bengang menunggu sempat saya snap pic kat bawah ni..




ni dewan kedua yg sepatutnya menempatkan kod I-J..
malangnya kod J tak do..huhu~
macamnae la nasib kami ni..


dorang bincang2..rupanya memang yg ada dlm list sampai kod I je..
so kami ni kira special case la..hehehe~

Ada suara2 sumbang berkata..
"Entah2..kita ni calon yg memang confirm lulus kot?"
saya cuma tersenyum..dalam hati.. "Amin2"..

jangan dorang kata kod J salah tempat ujian sudah..
dah la En.Nazir dah ke Larkin..
saya pulak takde credit nak bagitau dia..

tiba2 sorang cikgu ni bagitau..
Kod J akan akan jawab exam kat bilik sebelah..
Alhamdulillah..ada 11 org yg berkod J..


penerangan sebelum exam..
sempat lagi saya snap muka Encik ni..
hehehe~ dia share pengalaman dgn kami semua..
n bagi nasihat ape yg patut kalau dpt jadi cikgu nanti..




poyo je tayang borang OMR ni..
jawapan tak boleh tunjuk..bahaya..hehehe~
soalan sgt mencabar otak saya yg dah lama tak kena perah..
5 section.. English, Verbal, Analitikal, Kuantitatif n Insak..
semuanya sgt menguji minda..
saya dah usaha..sekarang masanya utk tawakal n redha je..
doakan saya dpt panggilan interview ye!


(dia tak sedar masa saya snap..tgh syok bebual..hehehe~ sorry Ina)

nie Ina..kawan baru saya duduk sebelah meja mase test..
umur sebaya dengan saya..18 tahun..ooopppsss.. 28 tahun.. ;-p
alkisahnya..yg dekat2 meja saya semua lahir tahun 1981..
birthday kami dekat2.. masing2.. 13,15,16,17 Mei..
tak sempat nak check yg lain2 punya birthday..hehehe~
tgh bual2.. tup2 kuar idea saya..saya cakap dgn kwn2 ni..
"Entah2.. dorang reject calon 1981 kot?hehehe~ tu yg kita terpinggir kat sini.."
gelak kawan2 baru saya dengar..

Exam habis dlm pukul 12 tghari..
En. Nazir dah tunggu kat luar..
sempat tukar2 no telefon dgn Ina..
dia tinggal kat Taman Universiti, Skudai..
dia pun ramah sgt..mcm dah kenal lama..
nanti free boleh la contact dia lagi..

Lepas tu kami terus keluar dari IPTI..
nak makan dulu before balik kampung..
lapar gile woooo..


You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!