Ayu

Mat & Minah Indon Buat IC

Saturday, March 28, 2009


Masa dlm tempoh bercuti hari tu..
saya sempat melayan En. Nazir aka Mat Indon..
n Ayu aka Minah Indon..nak buat dorang punya new ic..
kami ke Jabatan Pendaftaran Negara, JB..
Saya tak tahu la kenapa ganas sgt dorang ni..
sampai ic dah naik jahanam di kejekan..hehe~

Before ke JPN saya dah call Aunty Kasmah (my step mom)..
dia ni ex-JPN staff..sekrg dah pencen..tapi still ada kawan2 yg keje sane..
so dia tukang call kawan dia n bagitau yg anak dia nak buat ic baru..
ni cara ngelat..main tipu tau..jahats~
dulu2 masa dia keje pun kami mengelat tak ambil no giliran..hahaha~
Aunty suruh kami jumpa Puan Fatimah Mohamad..
n bagitau yg kami ni anak dia..haha~
nasib baik ada mak tiri..ada gak gunanya..
bukan kami guna2kan Aunty..tapi dia yg offer nak tolong..

sampai JPN..Ayu terus bertanya dekat kaunter..
nak cari Puan Fatimah..rupanya Puan Fatimah depan mata je..
tapi ada pulak org lain tgh jumpa dia..




haaa..bawak2 bersabar lah korang nak tunggu dia..
nuka macam garang je kan..
sampai time dorang jumpa Puan Fatimah..
Ayu gi tanye..
"Ni Puan Fatimah ke? saya anak Kasmah..nak buat ic baru"
dia tanya kat budak ber2 ni..
"Dah ambil borang ke belum? kalau belum gi ambil kat bawah"
hahaha~ padan muka korang..ingat senang2 nak ngelat aeh..
dorang gi ambil borang saya tunggu kat atas tak kuase nak ikut..

Kat kaunter bawah dorang kena marah pulak..haha~
Pakcik kaunter tu suruh dtg esok je..
dia kata "Awak tengok awak dtg pukul berape? org pertama dtg pukul brape?"
dgn tak berlengah lagi Ayu call Aunty lagi..
dia pas hp kat Pakcik tadi coz Aunty nak ckp..
Aunty bagitau tu anak dia..
baru Pakcik tu lembut hati bagi borang..
sungguh korang sgt mengelat tau..
Naik atas semula jumpa Puan Fatimah lagi..




See..garangkan muka dia..
sepatah kata Ayu..mcm muka cikgu tuisyen..
pas dia belek2 borang tu..
dia suruh ke kaunter bayaran..



besonye lubang hidungku..huhu~

saya menunggu sambil dok perhati org2 yg tgh tunggu giliran..
sambil2 snap gmbr sendiri..hehe~





tengoklah tu..
tak aci seh dorang ni..
orang lain penat dtg dari pagi..
korang dtg pukul 12 tghari terus gi kaunter..
ngelat2..tapi dah rezekikan..
terima je la..hehehe~

lepas bayar denda rm10..
Encik Kaunter suruh dorang ambil gambar..
wahhhh..suka hati korang je kan..


saksikan wajah2 tak bersalah En. Nazir n Ayu..
kurang asam sungguh ye~
dah settle semua..
kami dgn bangganya keluar dari JPN..
org lain masih ramai yg tak settle lagi..
ada yg kena dtg semula pukul 2pm..
kesian dorang kan..
ni semua gara2 Mat & Minah Indon yg ngelat ni..
teruk seh korang..hehehe~
kiranya saya bersubahat gak la ni ek..
btw, thanks to my step mom & her fren cikgu tuisyen ;-p
Lepas tu kami terus cari temoat nak makan..
perut dah lapar ok..
destinasinya.. Restoran ZZ..
kesian Ayu tak pernah ke sini..
so cite pasal makan next n3 ok..
jgn muak..mood menghapdet sudah mari..hehe~



You Might Also Like

2 Th♥ught (s)

  1. hahaha sama ngan aku klu g ctu mesti ngelat tp xda ah dtg ah dah tau ngelat dtg kul 12pm... garangnye muke makcik yg ko jumpe tu

    ReplyDelete
  2. Mummy Dasy>>a'ah tau xpe..klau ko tngok bdpan cnfirm nyampess jek..kat situ tulis "TEGUR SAYA JIKA SAYA TIDAK SENYUM" tapi staff smua x senyum..nak komplen takut x leh ngelat lg..hehehe

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!