Family

Preparation Maulidur Rasul

Sunday, March 08, 2009

Emm..weekend ni saya sgt busy..
Busy buat ape? Hurmm..cam yg saya dh bgtau..
Busy dgn preparation Maulidur Rasul esok..
Mcm biase setiap tahun kat taman ni memang ade pertandingan..
Setiap jalan akan terlibat dgn perarakan..
Ade gak jalan² yg tak join..
Tapi bagi jalan rumah saya.. Jalan Kelasi 7..
Kami mesti masuk walau ape pun jadi..hehe~
Bukan nye nak menang yg kami harapkan..(kdg² mengharap gak ;-p)
Cuma nak same² meraikan Hari Kebesaran Nabi Muhammad S.A.W..
Mase ni la kami dpt bekerjasama antara jiran²..



Pagi semalam saya, Ana n Mak Idah..
Kami same² rewang buat ape yg patut..
Tengah buat keje sempat suruh En. Nazir snap gmbr kami..
Hehehe~ saje je nak tayang muke..
petang tu kami ke Tampoi jap..
nak cari bunge telur tak beli lagi..
idea nak menang ni dah mencurah² dah..hehe~
usahakan tangga kejayaan..
aeh..tadi kate tak fikir nak menang..
cmane tuh????hehe~
Kami gi Tampoi Indah dlm pukul 2 lbih..
En. Nazir keje malam..so die tinggal tido kat rumah..
Pegi berlima..saya, mak, Ana, Bariah n Mak Idah..
sampai² kitorg terus ke kedai RM2..hehe~
lain plan lain yg dituju..kedai yg nak dituju kat depan lg..
dah round² baru sampai kedai Mulan..
kedai jual accessories perkahwinan..
hehe~ rase cam nak beli brg kawin dulu² plak..

boleh tahan la price kat sini..
dah beli² terus ke Kedai Kain Sally..
nak cari kain cotton nak wat selepang..hehe~
kenape kami tak ke Jakel? Padahal berdepan je..
hurmmmm..kalau dh ke Jakel..
jawabnye.. lain yg dibelanja..tgh sales plak tu..
Sales until 10 March 2009.. tak ke tergoda tuh..
That’s why la kami tak ke sana..hehe~
Dah siap² terus balik..
Actually saya tak lunch tadi..
Perut rase lapar sgt.. nak ajak ngeteh Restoran Johan..
Tapi belum bukak plak..
last² lepak kat Kedai Talib Gelang Patah jek..



Fuhhhh..makan ati makcik tengok..
Makanan dorang semua dah sampai..
Makanan saya n Mak Idah jek belum sampai lg..
Dah ler saya yg paling lapar..hadoi..dugaan..
Tu la order yg leceh² sape suruh..hehe~
Tak de la leceh mane..
Order Chicken Chop jek..


Kecor seh tengok makanan Mak n Bariah..
Dorang makan Rojak Asma..
Ana makan Nasi Paprik..


Bengangnye makanan tak sampai lg..
Huhu~ perut dah krek krok..krek krok..
Akhirnye sampai gak..dah lapar sgt saya tak snap gmbr pun..
Boleh tahan la sedapnye..dah lame tak makan..

Dah siap makan terus balik rumah..
Penat lorrr…


Saya tapaukan En. Nazir Chicken Chop gak..
So mase En. Nazir makan saya curi snap..hehe


Nie la barang² yg kami beli..
Malam terus je amik bahagian masing²..
Buat ape yg patut..ari ni pun still continue..
Tak sabar nak tunggu esok..
Doakan Jalan Kelasi 7 menang ek..hehe~


You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!