Fren's Wedding

Selamat Pengantin Baru.. Hazida & Julfiadi

Monday, April 27, 2009

[Entry orang kahwin dah mula ;-p]

Hari Sabtu lepas seperti yg diwar²kan..
saya dan En. Nazir menghadiri majlis perkahwinan kawan baik saya..
plan awal nak keluar rumah dlm pukul 12.30..
dah janji dgn Emmy nak saing..
rewang punya rewang kat rumah MokDe..
sampai terlajak ke pukul 1 lebih..
maka keluar rumah pun lambat..
maklum lah GP ke Benut bukan dekat..
1 jam juga perjalanan kami..saya tak pernah sampai ke sana..
tersesat barat juga lah kami..
nasib baik singgah bertanya..
kalau tak sure sesat..kami sampai dlm pukul 3 lebih..
pengantin dah siap makan berdamai pun..
To Ajie & Jul..

"Selamat Pengantin Baru"

Semoga kekal & bahagia hingga ke akhir hayat..

[pengapit import dari Gelang Patah..mengikut tema Coklat tu ;-p]


Ni la pengantin perempuannya..
dia ni x-unimate, x-classmate, x-housemate, x-roomate saya..
kenal dari diploma sampai la ke ijazah..
sangat manja orangnya..hehehe~
sebelum ni pernah tengok dia bersolek sakan..
haaa..terkojut mak cik tengok bila jadi pengantin..
berseri muka dia..




Apa yg membuatkan saya sgt excited nak ke majlis ni..
semestinya sebab nak jumpa mereka² yg di atas..
diorang ni pun sama kawan serumah masa kat U..
hampa sikit lah sebab tak dapat sembang lama..
saya datang lambat..dorang dah nak balik..dapat gambar² sekejap..
borak pun tak sampai 100 patah perkataan..huhu~

Aini..Mak buyong 2nd baby..sekarang duduk rumah je..
Uderk..org BP..masih kerja di HKL..
Lynn..org Benut..kerja di KL juga..
[saya menanti kad jemputan dorang berdua ;-p]
Amien a.k.a Umi Alya..dia org Simpang Renggam..
junior saya..tapi kami sebaya..masih boleh jumpa di blog..

Mane Emmy tak sampai²????
Tengah saya dok makan..tiba² Emmy call..
tayar kereta dia meletup kat highway area exit Kulai..
lor..kesiannya dia..dah la drive sorang..
dia datang dgn anak angkat dia..hubby dia kerja..
kesian Emmy..terus tak jadi datang..
tak dapatlah saya jumpa dia..

dah siap makan terus jumpa pengantin..
Azie berseri² betul..Jul nampak macam budak baru abis SPM..
hehehe~ terus ajak En. Nazir snap² gambar..
coz kami nak balik kampung Senggarang lepas ni..
dah salam² dgn pengantin dan mak dia..
saya terus ler keluar..
tiba² ada suara panggil..

"Hernee..Hernee"

aiiikkk????
peliknya..ada ke makcik² kat Benut ni kenal saya..
saya toleh kiri..cari siapa yg panggil..
rupa²nya..Didie..kawan sekelas gak masa belajar..
dia datang dgn hubby dan anak dia..

Ni la Didie.. orang BP juga..kerja di KL..
tiba² En. Nazir kenal pulak dgn hubby dia..
dah namanya sekampung kan..
dorang pernah satu company masa kerja di Sharp..
sempat berbual sekejap saja..
ni pun tak sampai 50 patah perkataan..
dah lama tak jumpa dia ni..
takpe lah next time ada rezeki jumpa lagi..


lepas tu kami bergegas balik Senggarang..
tuju rumah SIL dulu di Parit Raja..
barulah jumpa ibu mertuaku..hehehe~
malam dlm pukul 8 lebih baru kami bertolak balik ke GP..
sampai GP pukul 11..haiiiyooo..penatnya..
Konsert AF pun dah nak habis..
tapi saya suka sangat..sebab Aril keluar..
yesss..yessss..[sorry peminat² Aril..i dun like him!]

tamat kisah hari Sabtu.. ;-p

post signature

You Might Also Like

13 Th♥ught (s)

  1. sowi la x dpt nk jmpa kan ko dgn alya...ade rezeki dpt la jmpa lg...nti aku letak gambo dia dgn diaorg yg lain k...mmg sonok sgt jmpa kwan2 lame...@};-

    ReplyDelete
  2. cam kenal jek didie tu...nama dia fadilah ke?

    ReplyDelete
  3. @mien..mien>>a'ah x dpt brmh mesra gn alya..ngn korg pn skjap je kn dpt jumpe..sodih makcik..hehehe

    ReplyDelete
  4. Azure>>a'ah fadillah abd hamid..bdk BP..knal ae?

    ReplyDelete
  5. arr..betul la tu..den pun org BP gak =)..satu sekolah dulu kat BP

    ReplyDelete
  6. Azure>>lor ye ke..skolah TIGS ae?kenal Aien Yunus x?

    ReplyDelete
  7. eheh..jejak kaseh pulak..kenal ain tu, tp tak berapa rapat la

    ReplyDelete
  8. Azure>>aien tu besfren hernee since diploma..ler..kcik je dunia kn..hehehe

    ReplyDelete
  9. oho..kecit dunia..

    btw, me pun tak suka aril tu =P

    ReplyDelete
  10. lorrrr... aku ingat ni kawin kakak juga.... muka mcm sama lah ...

    ReplyDelete
  11. Dida Rahman>>bace tajuk le makcik oi..hehehe

    ReplyDelete
  12. salam...kak hazida ni kawan awak yea?dia tu senior saya masa skolah menengah dulu..hehehe...tak dapat g masa majlis umah dia,g kat majlis umah husband dia jek..baju diorang hitam putih tuuuu.....verrrrry bold and rare...(^_^)

    ReplyDelete
  13. A.I.S.Y.I.T.E.R.U>>a'ah..bff tu..senior awk ae..die jmput gak gi umah Jul tu..tp x smpat la..ade mjlis lain..

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!