Me

2 Hari Yang Menguji KeSABARan

Wednesday, May 06, 2009

Pagi ni on the way ke office saya dengar lagu..
"Laskar Pelangi" dah lama tak dengar lagu kegemaran saya ni..
saya kalau dengar je lagu ni..ada satu semangat datang dalam diri..
dengan semangat tu maka saya bersemangat nak kerja..

tiba²..seorang M***kuk datang ke meja..
sebelum tu dia email pada saya berkenaan OT bulan April..
dah la hantar lambat..lepas tu main email je..
ada ke saya yang nak sign on behalf dia..
dia tanya pula pasal marriage claim dia..
saya kata saya hold dulu coz kena approve dari HOD..
cuba bayangkan..dah kawin bulan 8 tahun lepas..
sekarang baru nak claim..ada ke patut????
saya yang salah ke??? dia yang salah???

dia buat muka hangin satu badan la..
dia keluar dari office dgn bengangnya..
ada pula orang tegur dia.. dia jawab apa tau..

"Susah berurusan dgn orang..baik terus ke HR"

mulut saya ringan je nak menjawab..
tapi saya cuba bersabar..
cuma perkataan yg keluar tu buat saya bengang..
kat HR tu bukan orang juga ke??
silap hari bulan lagi teruk kena sembur..padan muka!

saya dengan pantas email dia..

"Lain kali dah beranak 5 baru claim..tak tahu bertanya..jangan jadi b*doh sombong"

dia fikir hal dia je.. saya lagi tensi berurusan dgn org macam dia..
melampau ke ayat yang saya bagi pada dia ni???
biarlah dia nak kata apa..
dah lama saya makan hati dgn dia ni..
2 hari ni memang menguji keSABARan saya..
Ya Allah..tingkatkanlah tahap kesabaran saya ni..

[Nota hijau: Untuk meredakan tekanan ni..saya nak join Geng Makan gi lunch kat KFC..hehehe]

post signature

You Might Also Like

12 Th♥ught (s)

  1. sabar2.. x gemar puan hernee yg ngamuk2.. dah lama x baca n3 happy dr hernee.. senyum selalu..

    hihihi.. mara2 cpt tua nnti..

    ReplyDelete
  2. Umi Nawfal>>hehehe..entry happy x smpat lg nk update..hehehe

    ReplyDelete
  3. sabar Puan Hernee... hehehe..

    ReplyDelete
  4. syahza>>insya'Allah saya sabar lg..hehehe

    ReplyDelete
  5. neezareef>>dh jenuh nk bsabar ni..hehehe

    ReplyDelete
  6. agaknyer yg kat HR tu bukan orang kot?..he he he...mcm tuelah hernee kalau keje berurusan ngn org...

    yg tak tahn tu, leh g mkn KFC tu...hu hu hu

    ReplyDelete
  7. ko ni asal tension ckit makan...sape ah malaun tu gaknye..email tu mmg dahsyat xtakut ke dia ngadu ngan hubby ko? pastu lps nikan jmp muke dia lg

    ReplyDelete
  8. Siti>>a'ah die gi HR lg kena bambu..hehehe..

    hehehe..cara mnghilangkn ketensionan hernee..makan smbil luahkn prasaan dgn kwn2..hehehehe

    ReplyDelete
  9. Mummy Dasy>>hehehe..makan lg baik dr mneruskan ketensionan..hehehe..

    die x knal pn hubby aku long..die ni llaki..klau ppuan aku btapis lg bahasanya..ehehehehe

    ReplyDelete
  10. selagi leh sabar... akak sabar yer...

    ReplyDelete
  11. hajarus>>tq hajar..slagi mampu akak sabar..dugaan..

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!