From The Bottom Of My Heart

"aku xtau ko nih islam ke x?"

Thursday, May 07, 2009

Apa perasaan korang kalau orang mempertikaikan keISLAMan korang???
ini terjadi kepada saya.. baru sekejapan ni..
si M***kuk yang saya ceritakan semalam tu reply email saya..
dia cuba menaikkan darah saya.. ni ayat sopan dia..

"aku xtau ko nih islam ke x?"

sebelum tu dia ada kata saya tak jawab salam dia..
saya rasa dia yang pekak badak..
jauh sangat melencong dari tajuk claim kan..
dah tak puas hati salam pun jadi isu..

terkesima saya bila orang bagi soalan macam tu..
siapa dia nak tentukan keISLAMan saya..
siapa dia nak menilai saya..
walau macamana pun saya dah pun settlekan claim dia..
Mint nasihatkan supaya tak payah buat..
saya malas nak panjangkan cerita..
biarlah dia.. tak kuasa saya nak melayan orang macam ni..
semoga Allah lindungi saya dalam apa jua keadaan..Amin2..

[Nota sedih berwarna biru: Sedih pulak hati saya bila org cakap macam ni]

post signature

You Might Also Like

16 Th♥ught (s)

  1. sabarlah. orang kalau dah marah memang macam tu. Tapi kalau saya lempang je!

    ReplyDelete
  2. chitrabirue>>dh ckup sabar ni..kalau saya lelaki dh lame gak kena back hand tu..hehehe

    ReplyDelete
  3. eeeiii... teruknyer orang tu... banyak ker kak yang dia claim sampai leh tak puas hati camtu... manusia zaman sekarang, tau lepaskan diri jer.. taktau langsung nak bersabar... sabar yer kak.. jgn dilayan orang camtu.. wat sakit jiwa kita jer...

    tenyum chikit....

    ReplyDelete
  4. ermm...
    sabar er cayunk...
    jgn dilayan manusia cenggitu...
    bia laa dia ngan kebodohan dia...
    ssh kalo makin dilayan...
    sabar erk hernee...
    =P

    ReplyDelete
  5. hajarus>>tu la sakit jiwa nk mlyn..claim rm200..marriage claim..masalahnya..org claim plg lewat 2 mnggu after nikah..yg die dh nk stahun kawin bru nk claim..

    tq ae hajar..lega ati dpt lpas kn kt blog ni..

    ReplyDelete
  6. myle@my>>tq amy..really apprecite it..

    ReplyDelete
  7. wooooowww... lg 1 cth manusia ni mmg kejam..

    hehehe..

    saya paham perasaan anda Puan Hernee...

    =(

    ReplyDelete
  8. syahza>>tq syahza..die mmg sgt kejan!!!

    ReplyDelete
  9. Uish klu aku mmg xtau nak cakap pekan huish dahsyat sungguh beso ke pangkat dia nak ngata camtu

    ReplyDelete
  10. Mummy Dasy>>dia hanyalah seorg Emergency Assistant sahaja..

    ReplyDelete
  11. dia tgh marahlah tu hernee...ataupun tgh ada masalah kewangn...org laki mmg cm tu...cuba time dia baik, terus lembut tulang lidah.....sabr je....diamkan jelah..

    ReplyDelete
  12. Siti>>a'ah Siti..malas nk layankn..diam lbh baik..

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!