From The Bottom Of My Heart

Cerita Ringkas Yang Menyentap Jiwa

Monday, May 18, 2009

hari ini saya menyedari sesuatu..
saya dilahirkan pada165..
apa kaitannya?? biarlah saya memahaminya sendiri..
semoga ada keberkatan di situ..
setelah membaca email yang di forward oleh En. Nazir..
email berkenaan dengan staff di sini..
yang baru saja kembali ke Rahmatullah Sabtu lepas (kebetulan 165)..
tak perlu saya nak tepek email tu di blog..
tapi bila baca cerita rakan dari HR yang melawat ibu arwah..
saya rasa nak menitiskan air mata..
ibu arwah menceritakan kelakuan arwah sebelum pergi..
arwah sempat ke ESQ 165 Batch 1..
dan banyak perubahan berlaku ke atas dirinya..
Allah masih memberi dia peluang untuk bermuhasabah diri..
sebelum menemui Sang Pencipta..

saya tertanya sendiri..
adakah saya akan menjadi bertuah seperti ini..
Wallahu'alam.. Allah saja yang tahu..
semoga 165 itu memberi kesan pada diri saya..
bukan nombornya..
tapi maksud disebalik nombor itu..
Amin.. Insya'Allah..

[Pagi tadi saya beriya bawa USB cable..konon nya nak update gambar dating dengan En. Nazir..sekali check dalam handbag..camera tak bawak pula..lepas tu nak tayang kue tiaw goreng..USB cable hp pun tercicir di rumah..esok saja lah saya update ya..]

post signature

You Might Also Like

14 Th♥ught (s)

  1. k.long...citer la nape...???owg pon d dgr something taw

    ReplyDelete
  2. Betul ah c.long org2 pun ckp sejak blik drpd kursus arwah cam pelik...c.long forward ah kat aku emailnye..tp betul ke kursus tu yg bukan islam pun ada pegi..

    ReplyDelete
  3. Sedih dan takut dengar brita kematian T_T

    ReplyDelete
  4. baru jek dpt email tu dr adik.. sedihh....

    ReplyDelete
  5. siapa aku>>panjang nk cite..hehe

    Mummy Dasy>>a'ah btul la die mmg berubah..aku dh fwd..mmg semua dtg islam n bukn islam..bos aku cina pun dtg..ade sjarah yg dtg ni non muslim dpt hidayah trus convert Islam..

    ReplyDelete
  6. Umi Sufira>>btul la Mimi..kite xtau bile n mcamane..

    Umi Nawfal>>sedihkan kak..trase sgt sebak ati..

    ReplyDelete
  7. Salam,

    merata2 org sebut psl ESQ & x kurang juga yg pertikaikan psl ni.. hope i can get a chance to attend this course too

    ReplyDelete
  8. huhuhu...org pon dah dpt email dari umi nawfal..

    sian kan...

    ReplyDelete
  9. syahza>>klau ade pluang pegi la & alami sndiri..mmg ade yg pertikaikn..tp tpulang pd pnerimaan msing2..pd sy mmg berguna..peringatan utk sy..kt tmpt keje sy ni ade gak yg x stuju..xtau la knape..sy pn xfhm org mcm tu..

    ReplyDelete
  10. siapa aku>>sdih kan bace..bahagian die..

    ReplyDelete
  11. ha'ah k'long..

    same2 la kite doakan kesejahteraan die d sane!!!AMINNNN!!!!!

    setiap org ade bahagian msing2..

    ReplyDelete
  12. siapa aku>>tu la..kite xtau cmane..same2 la kite mngingat antara satu same lain..kematian tu smakin hmpir dgn kite..

    ReplyDelete
  13. ee.. ble dengar jer citer ni... acam best jer ESQ ni k.hernee... rase cam nak bg suggestion jer kat HR tuk wat kursus ni pada staff2...

    rasa2 suggestion hajar ni HR akan terima tak...??

    ReplyDelete
  14. hajarus>>HR hajar cam best jek..hehehe..die satu batch sekurg2nya 250 dlm rm4k +++

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!