ESQ Way 165

ESQ Review

Tuesday, May 12, 2009

Salam semua..

Maaf kerana membuatkan ramai tertanya² ke mana saya menyepi..
saya masih disini..menjalankan rutin harian..
sebagai seorang hamba di muka bumi Allah..
macam yang dah diberitahu..
8-10 Mei saya sibuk dengan ESQ Way 165..
dan hari ni saya nak berkongsi pengalaman saya..

Alhamdulillah saya rasa sangat bersyukur..
Allah masih memberi peluang kepada saya..
walaupun saya kadang alpa dengan kurniaannya..
saya bersyukur sangat² company menganjurkan training ni..
sekurang²nya..dapat menyedarkan diri saya dari terus
di belenggu dengan perkara negatif dalam diri..

3 hari yang saya lalui sangat² menginsafkan..
terasa diri saya terlalu kecil di hadapan Allah..
lebih kecil dari debu²..
sukar nak meluahkan rasa ni..
Allah masih bagi saya peluang untuk memperbaiki diri..

Ingatlah..
hanya Allah yang Maha Esa..
cintailah Allah lebih dari kita mencintai yang lain..
ingatlah Dia..sesungguhnya Dia tidak pernah melupakan hamba-Nya..

Jiwa merasa tenang dengan mengingati-Nya..
insya'Allah.. segala masalah akan saya hadapi dengan senyuman..
kerana saya tahu..Allah itu Maha Mengetahui..
semoga Allah merahmati dan mengampunkan dosa²..
saya, suami, kedua ibu bapa kami..
seluruh kaum keluarga kami dan kawan² kami..
tidak kira di mana kita berada..Amin..

Kepada kawan²..
sekiranya anda berpeluang untuk ke program ESQ ini..
jangan sia²kan peluang yang ada..

"Demi matahari dan sinarnya di pagi hari.. Demi bulan apabila ia mengiringi.. Demi siang hari bila menampakkan dirinya.. Demi malam apabila ia menutupi.. Demi langit beserta seluruh binaannya.. Demi bumi serta yang ada di hamparannya.. Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.. Allah mengilhamkan sukma kefasikan dan ketaqwaan.. Beruntung bagi yang mensucikan-Nya..Merugi bagi yang mengotori-Nya ... Subhanallah"




post signature

You Might Also Like

12 Th♥ught (s)

  1. dengar cam best jek training ye.. untung la com nak buat..

    ReplyDelete
  2. hernee,
    co ape yg bg training tuh
    tah2 sama ngn yg akak attend
    tp byk co yg wat training gini kan..

    ReplyDelete
  3. Umi Nawfal>>mmg best..1st time gi training yg mmberi mmbekas kat hati mcm ni..klau nk gi sndiri sure saya tak mampu..rm 1000..

    ReplyDelete
  4. iuusshhh.... k.hernee.. cam menarik jer..!!!

    ReplyDelete
  5. neezareef>>a'ah dh byk yg wat training ni..ni yg wat ZMP..same ke?

    ReplyDelete
  6. Mummy Dasy>>long mmg touching gile..3 hari mate bengkak balik training..

    ReplyDelete
  7. hajarus>>btul hajar..sgt mnarik..mnyedarkan diri akak yg slalu lupa ni..

    ReplyDelete
  8. syahza>>mmg dh lame bertapak..dr 2003..

    ReplyDelete
  9. npknye lain co. la hernee..

    tp tahniah sbb terpilih kan jd peserta..x semua org dpt pg training cmnie kan

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!