Award

Vespa 3logger Award Friendship

Wednesday, May 27, 2009

Pagi ni saya cuba nak melangsaikan hutang tag dari Siti@Nurie..

a) Copy badge "Vespa 3logger Award Friendship" di atas untuk diletakkan di blog anda.




Photobucket


b) Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.

Siti@nurie ibu kepada Damia.. tinggal di Kulai.. walaupun kami hanya berkomunikasi di alam maya tapi saya yakin Siti ni ramah tamah orangnya.. memang betul dia rajin memasak.. kadang-kadang membuatkan saya terliur tengok lauk pauk yang Siti masak.. tak tahulah bila agaknya dapat rasa masakan Siti..[ni ayat nak suruh Siti jemput datang makan di rumah..hehehe] ada persamaan antara suami kami.. kedua-duanya minat memancing.. satu hari nanti bolehlah kita rancang memancing sama-sama..hehehe~ teringin sangat nak jumpa Siti ni..bila agaknya ek dapat jumpa..hehe~


c. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/ hobi diri.

#1 - Saya suka kumpul botol-botol yang cantik.. sampaikan En. Nazir kata saya macam makcik-makcik yang suka simpan buruk-barak di rumah.. sampai hati..hehehe~

#2 - Saya sangat suka kanak-kanak.. tak kira umur.. sebelum berkahwin saya selalu kidnap anak jiran bawa balik ke rumah.. kalau saya jalan-jalan di kawasan perumahan rasa macam seorang cikgu tadika..hehehe~ orang kampung panggil saya dengan panggilan Kak Long sampaikan ada yang tak tahu langsung nama sebenar saya.. jadi kalau saya berjalan-jalan pada waktu petang, ada saja suara kanak-kanak memanggil "Kak Long.. Kak Long.." saya pun melambai-lambaikan tangan gaya seorang Ratu..hahaha~ jangan muntah hijau ya..

#3 - Saya tengah minat gila makan tongkeng ayam yang dijual di pasar malam.. berjangkit dengan En. Nazir lah ni..hehe~ tapi saya sangat sedih kerana malam tadi saya tak dapat ke pasar malam.. tiada siapa yang sudi teman.. En. Nazir kerja malam.. nasib baik saya tak termimpi-mimpi makan tongkeng ayam..hehehe~

#4 - Saya suka sangat warna pink!

#5 - Lagi sekali saya tekankan.. saya peminat Honda Jazz.. ada siapa-siapa sudi belikan?? ;-p

#6 - Cita-cita sebenar saya dari dahulu kala.. dari hari pertama keluar dari perut mak lagi.. saya nak jadi CIKGU.. tapi setakat ni belum kesampaian..huhuhu~

#7 - Saya alergik dengan sejuk dan air cond.. mesti terus jadi selsema.. di pejabat tak boleh nak elak lagi.. terpaksa ber'air cond' juga..

#8 - Saya ada seorang makcik.. adik kepada ayah.. nama dia yang tercatat dalam kad pengenalan ialah PUTERI GUNUNG LEDANG.. ramai orang tak percaya.. tapi inilah kenyataannya.. arwah datuk saya bermimpi mendaki Gunung Ledang sebelum kelahiran makcik saya itu..

#9 - Saya mula memakai cermin mata dengan serius pada usia 16 tahun.. walaupun sepatut nya lebih awal dari itu.. kerana emak saya mengandaikan yang saya pura-pura rabun.. bukan rabun sebenar.. katanya saya saja nak me'lawa'.. jadi dia enggan membelikan cermin mata untuk saya pada usia 12 tahun.. makanya saya terpaksa meminta jasa baik kawan rapat saya Che' Tom untuk membacakan tulisan guru di papan hitam.. Thanks Tam!

#10 - Fakta terakhir.. saya kepenatan mencari 9 fakta di atas.. jadi saya berhenti di sini dulu..


d) Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.


[@mien] [Zuhaini] [fizafidi] [syahza] [atty's] [mamadanish]


Sekiranya anda rasa nama anda seperti yang di atas, jangan segan silu untuk mengambil award itu dan jawab apa yang patut.. hehehe~

post signature

You Might Also Like

4 Th♥ught (s)

  1. hernee, kalo mu nak tau, setiap hari eden memerah otak nak masak ape setiap ptg tau..he he he

    ReplyDelete
  2. Siti>>hehehe..siti perah otak hernee copy resepi jek..hehehe

    ReplyDelete
  3. nk nangis la x dpt award

    wakakkakaa

    ReplyDelete
  4. neezareef>>nak amik je kak..sy terkema lak ikut syarat 6 org..hehehe

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!