Mak

Alhamdulillah

Friday, June 12, 2009

Alhamdulillah, baru sebentar tadi adik saya memeberitahu yang emak dibenarkan balik ke rumah sebelum dipindahkan ke Hospital Sultan Ismail. Kenapa berpindah? Sebenarnya emak akan mendapatkan rawatan radioterapi di sana. Kami sekadar menurut apa juga keputusan dari doktor asalkan emak cepat sembuh. Adik ayah saya ada bertugas di sana jadi ada juga lah waris terdekat yang boleh dirujuk. Rumah Makcu saya juga berdekatan dengan hospital. Jadi ada jugalah 'rumah rehat' untuk kami.

Harap-harap tiada apa-apa masalah yang berlaku bila emak di rumah. Mesti emak saya dah rindu dengan rumahnya setelah seminggu ditinggalkan. Apa yang penting Nemo kucing kami kurang selera makan bila emak dan Anna tiada di rumah. Mungkin dia dapat rasa yang tuan dia tak sihat. Sabar ye Nemo, hari ni emak balik. Insya'Allah.



post signature

You Might Also Like

12 Th♥ught (s)

  1. Salam ziarah...oo nnti emaknya sambung rawatan kat hsi ye..mudahan cepat sembuh...

    ReplyDelete
  2. ninie>>a'ah kak..kna wat kat snae plak..tq aeh..

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah... semoga mak akak cepat sembuh.....

    sian Nemo... windu kat tuannyer yer...

    ReplyDelete
  4. hajarus>>tq jar..a'ah die mogok xnak mkn..huhuhu

    ReplyDelete
  5. semoga mak hernee cpt sembuh ye

    ReplyDelete
  6. siti doakan semoga mak hernee cepat smbuh...siankan, lama2 dok kat spital...dia mesti tak selesa

    ReplyDelete
  7. alhamdullillah doktor dah bagi mak hernee balik.. at least kt umah dia lebih tenang kan..

    ReplyDelete
  8. Siti>>a'ah..bukn slesa duk sane..adik hernee pn leh jd kurus x yah gi poco2 lg..hehehe..tq ae siti..

    ReplyDelete
  9. Rinna>>a'ah..hrp2 xde pae2 jd bile kt umah..

    ReplyDelete
  10. Kak Hernee.

    Radiotherapy is a quick procedure, but with great effects.

    Mungkin kesan yg mak akak akan rasa is panas badan and mcm ada kesan 'terbakar' kat badan, dan juga diarrhea.

    Ni apa yang makcik saya rasa...

    The effects may vary.

    Dia biasa-biasa je, siap boleh dtg lawat saya lagi, huhu. Makan pun saya nampak ok.

    Bukan mahu menakutkan akak, hanya untuk akak bersedia menghadapi kemungkinan. Tapi jangan risau sangat.

    Saya sendiri tak fikirkan sgt penyakit saya, cuz kalau terlalu fikir sgt nanti stress. Orang keliling pun treat sy mcm biasa, just mak asyik reminds suruh mkn ubat, cuz sy asyik lupa, huhu. Pendapat sy: jgn terlalu ingatkan yg diri kita sakit, nanti tambah sakit.

    I wish for a speedy recovery for your mak, akak. :)

    p/s: sorry for the long comment. :)

    ReplyDelete
  11. Scarred Soul>>thanks dik..akak x kisah komen pnjg bjela..at least akak dpt blaja something dr pnglmn adik n makcik..akak hrp smuanya bjln lncar nti..
    akak doakn adik n makcik cpt smbuh..

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!