Pelangi Pagi

Monday, June 15, 2009Pagi Isnin yang lepas, sewaktu saya gigih menuju ke tempat letak kereta, saya terpandang pelangi ini. Hati saya berbisik, masih ada lagi peluang untuk saya menikmati keindahan pelangi, walaupun kadang kala petir dan kilat datang silih berganti dalam hidup saya.

Walaupun hidup saya selalu dihujani dugaan, tapi saya tetap redha pada ketentuan-Nya. Segala sesuatu yang terjadi itu pasti ada hikmahnya. Besar mana pun dugaan yang datang saya akan hadapi dengan tabah. Insya'Allah. Kerana saya yakin Allah sentiasa bersama-sama hamba-Nya. Dugaan ini jugalah yang mendekatkan diri saya dengan Sang Pencipta.

Saya juga yakin dugaan yang Allah bagi bukanlah untuk selamanya. Satu hari nanti pasti kebahagian yang akan muncul juga untuk saya dan keluarga tersayang. Sabar itu yang penting! Janga pernah mengeluh.

Saya selalu ingat kata-kata ini. Seakan suntikkan semangat untuk diri saya.

"Kadang-kadang Allah sembunyikan matahari, DIA datangkan petir dan kilat. Kita menangis dan tertanya-tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya Allah hendak memberi kita pelangi"

post signature

You Might Also Like

4 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Support JDT Blogger

Support JDT Blogger