Colleagues

Ada Lalats JOYAH!!!

Wednesday, July 15, 2009

Kalau korang ada lalats di blog, lain pula cerita yang saya alami.

Akhir-akhir ni saya diserang se'ekor' lalat di ofis.

Mula-mula saya tak ambil peduli. Akhir-akhir ni saya tak tahu kenapa dia menjadi-jadi joyahnya. Saya boleh terima kalau yang men'JOYAH' tu orang perempuan. Biasa la tu kan.

Tapi masalahnya sekarang ni dia lelaki ok.

Dia suka sibuk-sibuk apa yang saya buat. Dia suka ajar benda yang saya memang dah tahu. Atau dengan kata lain memang kerja saya. Adoyai. Pening kepala bibik~

Printer memang dekat dengan saya so kalau dia nak print out or photocopy document dia akan lalu di meja saya. Nanti mulalah dia menjengah apa yang saya buat. So irritating tau!

Baru beberapa minit yang lepas dia menyinggah. Eeeeeeeeeeeee.. rimaslah.

Jangan busy body boleh tak wahai "Mr. Blurp2"

Dah terbongkar perangai sebenar dia sekarang. Sabar je la saya. Terpaksa se'ofis' dengan lalat jantan yang joyah. Kawan-kawan yang lain dah masak dengan perangai dia rupanya. Tak perlulah saya nak cerita panjang. Buat menambah dosa. Ni pun dah berdosa. Tapi saya mesti luahkan rasa hati saya. Bila dia tak ada kadang-kadang kami sempat bergosip melalui email ;-p

Sekarang saya cuba untuk berfikiran se'positive' yang mungkin. Malas nak melayan orang macam ni. Selagi dia tak melampau, saya akan tetap bersabar. Dugaan~

5.30pm terus nak cabut balik. Perut dah menjerit mengalahkan KL Menjerit.


post signature

You Might Also Like

4 Th♥ught (s)

  1. sama gak kat sini...
    tapi aku x amik port benda2 camtu klu agak2 mls layan diam jek xbersore tu akunye style..

    ReplyDelete
  2. Mummy Dasy>>same la..kdg2 aku wat hal sndiri jek..mls nk layan..lyn radio lg best..

    ReplyDelete
  3. hohooo
    si joyah jantan...
    saboo je laa hernee...
    hihiii
    ;D

    ReplyDelete
  4. myle@my>>ye btul..itu die mr.blurp2..hehehe

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!