Emotion

Geram + Bengang

Tuesday, July 28, 2009

Baru sempat meng'update' blog.

Sibuk membuat manual untuk e-leave staff. Bunyi macam advance sangat e-leave tu. Tapi sistemnya tak sepenuhnya stabil lagi. Kadang-kadang manusia susah nak terima pembaharuan. Tak kiralah dalam kehidupan seharian atau pun dalam alam pekerjaan. Pembaharuan memang sesuatu yang baik, tapi kadang-kadang menyusahkan.

Menyusahkan dari segi ketidaksediaan sistem tu sendiri. Bengang juga bila sistem masih tak stabil tapi kita dah diarahkan untuk gunakan sepenuhnya. Sekurang-kurangnya bagilah trial period dulu. Emmmm.. tarik nafas dalam-dalam, lepaskan.. sabar je lah~

Sekarang ni 'lalat' di ofis mula menunjuk belang. Saya dan dia adalah system administrator untuk department. Haruslah ada kerjasama. Saya tak faham dengan dia. Kadang-kadang nampak dia suka menunjuk-nunjuk dengan boss yang dia seorang yang buat kerja. Saya dan kawan yang lain hanya lihat dan diamkan saja. Malas nak layan. Semakin hari semakin tensi. Rasa seperti mahu men'jotos' kepala dia. Geram, bengang bercampur aduk dalam diri.

Sabar Hernee, sabar.


[Nota Hati: Saya dah menamatkan 'Ilham Hati' dengan jayanya malam tadi]


post signature

You Might Also Like

14 Th♥ught (s)

  1. sabar ya.. :) lama-lama dia paham la style cik hernee bekerja.. :)

    ReplyDelete
  2. wah... situation yang memang sangat bengang kalau dah camtukan kak... huhuhu...

    ReplyDelete
  3. Zuhaini>>tq zuhaini..biarkn dia..mls nk lyn..

    ReplyDelete
  4. hajrus>>btul la hajar..pning kpale trus..

    ReplyDelete
  5. uish....kalau atie..atie duku2 pale die,....hehehe

    sabar2 ye

    ReplyDelete
  6. sabar herneee....lama2 ok la tu

    ReplyDelete
  7. ninie>>die dh btahun2 kt cni kak..sush tu nk ubh..

    ReplyDelete
  8. nak siti tlong jotoskan tak?..he he he...tgokkan je dia tu...

    ReplyDelete
  9. meh bagi nama biar aku jotos2kan... Capt. ko tu pun aku nak jotos2 gak eh terlebih plak

    ReplyDelete
  10. Mummy Dasy>>hahahaha..wei boss aku x bslh.nape ko nk jotos die..hehehe

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!