Balik Kampung

Apa kes lah ni

Monday, August 03, 2009


minggu lepas kami balik kampung.

balik kerja tak sempat balik rumah en.nazir dah ajak balik kampung. maklumlah dah berzaman tok kadok tak balik ke rumah MIL. boleh jadi lupa dia pada muka menantu dia ni ;p

sampai saja kami di pekan nenas, jalan jem panjang gila. rupa-rupanya ada road block. emmmm.. kami membebel berdua. entah apa kes lah ni sampai polis ni buat road block. kereta memang berpusu-pusu. masing-masing tak nak mengalah. kereta sebelah kami berdengek2 bunyi tayar. saya asyik mengingatkan en.nazir supaya sentiasa hati-hati dan sabar. memang sakit hati juga tengok kereta sebelah kami tu. takut sangat kereta lain memintas sampai memandu dengan keadaan bahaya. bila dah melepasi polis-polis tu en. nazir memandu seperti biasa.

tak lama sampai area benut, ada lagi road block. haiyaaakk. leceh betul. memang saya tak suka. nanti ada saja kereta yang menyelit-nyelit. lepas dari road block di benut, perjalanan lancar sampai ke rumah MIL. kami sampai dalam pukul 9.40 pm. alhamdulillah.



ingatkan waktu pergi je ada road block, balik pun sama juga daaa. menyirap je darah. sepanjang jalan pekan nenas nak ke gelang patah jem. apa lagi kami pun......



...menayang muka la. hehehehe~ tapi saya confuse en.nazir nak buat sign apa tu? peace??? tapi kenapa tiga jari yang keluar??? nak rock??? pun bukan. lantaklah jadi bahagia. hehehe~

post signature


You Might Also Like

4 Th♥ught (s)

  1. roadblock tu mmg sepanjang masa ye.. hari sabtu blk dr air hitam pun ade gak kt area benut tu.. apsal tah..

    ReplyDelete
  2. Umi Nawfal>>die wat tiap2 ari kot..ade kes gaknye..tp time kte lalu polis x check pn..die wat xtau je..

    ReplyDelete
  3. dia boring lah tu..sbb tu dia kuarkan 3 jari tu...he he he

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!