En. Nazir

Chess oh chess

Monday, August 03, 2009


to be frank, saya memang tak pandai main chess.

even nak menggerakkan benda-benda tu pun saya tak pandai. memang totally 0. lain pula dengan en.nazir, dia memang suka main chess. kadang-kadang bila dia cuti, dia melepak main chess dengan staff developer yang ofisnya disebelah rumah kami.

bila saya cakap dengan en.nazir saya tak pandai main langsung, dia janji nak ajar. masa di rumah kakak en.nazir kebetulan ada chess. saya pun duk la mentelaah apa rules and regulation pada kotak set chess tu. barulah saya tahu nama si hitam dan si putih tu. baru saya kenal siapa queen, king, knight, bishop, alamak yang kecil dia tu saya lupalah nama dia. barulah saya tahu macamana pergerakkan dia.

bila agak dah faham dengan keterangan en.nazir, kami pun mulakan perlawanan. wah~ macam pandai je. pertama kali saya main chess. kali pertama kalah. kali kedua kalah lagi. kali ketiga, memang dah rasa nak kalah, saya suruh haziq anak buah kami yang ganti tempat saya. saya dah surrender. tak tahu nak gerak yang mana.

adoyaiiii.. bilalah saya nak pandai main chess???



post signature

You Might Also Like

2 Th♥ught (s)

  1. samalah kita...siti pun tak reti langsung main benda alah ni...malas nak pkr lama2..he hehe

    ReplyDelete
  2. siti>>hehehe..ade geng upenye..hehehe

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!