Eat Out

Kami Tertipu

Wednesday, August 26, 2009

kami tertipu.

tertipu dengan iklan. semalam kami berbuka di kfc. kononnya nak mencuba shrimp stix combo. tengokkan iklan macam sedap. boleh tahan la. tapi saiznya indah khabar dari rupa.



[ulang tayang gambar]

dalam gambar dan iklan rupa shrimp stix nampak panjang dan besar. tapi yang sebenarnya kecil molek saja. macam gambar di bawah. tak sampai sejengkal jari saya pun.



tengok tu, sudu coleslaw dan whipped potato pun lebih panjang dari shrimp stix tu. tertipu kami rupanya. oleh kerana dah niat nak makan, kami bedal saja tapi tak puas hati sebab sekali ngap dah habis. rasa memang boleh tahan la.

kata en. nazir..

"beriya iklan dalam tv tunjuk nelayan masuk kfc sebab udang dah habis, tapi udang yang ada dalam pinggan tak effect langsung yang kat laut"

memang betul pun. makan je la walaupun perut saya dah masuk angin.



en. nazir sempat buat donation dapat la buku kecil ni.

sebelum balik sempat ke kedai buku, cari word puzzle and crossword. saja nak mengisi masa lapang. tak dilupakan ke big apple beli choreo untuk sahur.tapi sampai rumah dah kena ngap satu



terus ke giant belanja barang dapur sekejap. dah kepenatan menunggu giliran di kaunter. sempat snap gambar. hidung kembang ramai betul orang rasa macam tak bergerak-gerak barisan ni.

sudahnya. masuk kereta saya terbongkang sampai ke rumah.

penat sangat.

post signature

You Might Also Like

14 Th♥ught (s)

  1. siap ukur lg.. seb bek x bw ruler.. haha.. xpe la kna tipu saiz yg pntg yummy.. nk try gak la..

    ReplyDelete
  2. note2remember>>hahaha..agk2 je tu..klau bwk ruler pn bgus kn..hehehe..try la..

    ReplyDelete
  3. aiseh..kecik molek btul..tu kalau saya makan mau tak cukup..tengok kat iklan paper cam besar..tapi ok lah 1 pinggan siap 2 ketul ayam..

    ReplyDelete
  4. erk.. baru terhegeh² nak cube.. rase cam ilang mood plak ah.. heheheh..

    erm.. btul jugak kata en nazir tu yek!! hasben hernee ni pak lawak jugak.. keh keh keh

    ReplyDelete
  5. iklan di mmg gempak kan....hiksss biasalah iklan kan.....dulu weols pun pernah ler tertipu jugak....hiksss

    ReplyDelete
  6. nasib la dapat info awal dr k.hernee.. baru nak try makan set ni... klu beso tu saiznyer.. xjadi laaaa.....

    ReplyDelete
  7. angah>>a'ah seciput jek..nsib baik ade aym..

    ReplyDelete
  8. Umi Nawfal>>hehehe..akak nk try blh jek..

    die mmg blh thn lwk..next year nk suh msuk raja lawak..ehehehehe

    ReplyDelete
  9. masviona>>snasib la ek..tipah tertipu..pndai dorg shoot gmbr bg kite keliru..

    ReplyDelete
  10. hajarus>>jar klau nk rase gi je..kang kmpunan lak..hehehe

    ReplyDelete
  11. Hernee, iklan mesti power barulah orang beli..tul tak?;P

    ReplyDelete
  12. hahaha...saya pun dah terkena...tapi beli yang a la carte aje, nak rasa kununnya

    RM4.90 dapatlah 4 ketul cinonet tu..tp masin sgt la luarnya tu

    ReplyDelete
  13. Azure>>kite senasib..hehehe..semlm yg hernee mkn x msin lak..

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!