Bual Kosong

Emergency on TV9

Friday, September 11, 2009


credit pic disini


First time tengok rancangan Emergency malam tadi. Rasa seram pun ada bila tengok yang kemalangan serius yang berdarah-darah tu. Saya rasa macam pedih satu badan.

Mencabar betul kerja diorang tu kan. Kalau yang tak kuat semangat rasanya dah terbongkang bila tengok darah bersepah-sepah sana sini.

Teringat pula cerita kawan saya Lina. Dia ni kerja sebagai Attendan di Hospital Sultanah Aminah. Masa mula-mula dia dapat kerja ni, dia dihantar ke wad orang accident yang serius. Patah kali la, patah tangan segala macam. Ada suatu hari tu ada patient yang pecah kepala or something like that la. Yang penting darah bercucuran. Apa lagi minah ni pun terpengsanlah disebabkan terkejut tengok darah banyak. Tapi bila dah lama-lama alhamdulillah dia dah boleh sesuaikan diri dengan suasana kerjanya dan sekarang sedang berkhidmat di Hospital Sultan Ismail, JB.

Saya tak dapat bayangkan kalau saya ditempat dia. Mahu terus resign lepas kena macam tu hehehehe~


post signature

You Might Also Like

4 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!