Balik Kampung

Gud Nite :)

Friday, October 23, 2009

Kami di Senggarang. Sampai dalam pukul 8 lebih. I'm sorry En. Nazir saya tertidur on the way dari Pontian ke Rengit. Perut dah kenyang Soto, tu yang tak sengaja tertidur ;-)

Sampai je area Rengit tadi ada perarakan orang2 Cina sepanjang jalan dalam lebih kurang 1km. Ramai gila orang yang tengok kat tepi2 jalan. Tak tahulah ada sambutan apa. Yang saya nampak diaorang cucuk pipi, badan dengan besi macam Thaipusam tu. Takut pun ada bila tengok. Sempat juga snap gambar walaupun kabur. Nanti saya upload. Sms Cdot Fabuloso yang bersuamikan kaum Cina tu, tanya ada event apa this month. Tapi sampai sekarang dia tak reply sms saya. Dah pengsan agaknya dia :p

La ni kami baru lepas ngeteh dengan mil, bil and Along, anak sudara En. Nazir. Makan roti canai. Not bad, tapi tak boleh lawan roti tampal Poyot.

Esok dah plan dengan mil and En. Nazir nak ke pasar Senggarang. Petang2 or malam2 sikit nak pekena sup kambing yang meletop kat Senggarang ni. Yummy2.

Kalau ada masa terluang lagi macam biasa nak ajak En. Nazir bercanda di pesisiran Pantai Sungai Lurus ;-)

Till then, perut dah kenyang.. mata dah mengantuk apa lagi gedebum la.

'Gendang gendut tali kecapi.. kenyang perut boleh tidur sampai pagi' :-P



::from Senggarang with luv :-*::



[posted via nokia xpressmusic]

You Might Also Like

6 Th♥ught (s)

  1. hehehe~

    best2~

    ku nak gi Melaka plak~

    ReplyDelete
  2. best best best... lama x gi pantai2 ni...

    ReplyDelete
  3. wah kak.tak sangke la.... saye nie orang senggarang.. kampung bahru,, hoohhoo.. teringin lak nak makan kerang bakar kt sgi lurus.. ,, ohohohoh

    ReplyDelete
  4. ZARA 札拉>>wat pe?bestnye dh lame x gi..

    ReplyDelete
  5. Mummy Dasy>>x bape best coz mase tu tgh flu..

    ReplyDelete
  6. fiD>>wah sekmpung ngn hubby akak le..die kt prt jabar.. akak pnah gak mkn kerh bakar tu.. best kn..

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!