Frenz

Mangsa Gempa Bumi Indon ;p

Tuesday, October 13, 2009

Di satu pagi Ahad yang hening, sedang seorang isteri mithali lagi solehah yang sedang menyiapkan sarapan untuk suami terchenta diganggu oleh sekumpulan mangsa gempa di Indon ;p

Sedang asyik menggoreng jemput2 di dapur terdengar sayup suara memanggil-manggil.

"Che' Long.. Che' Long"

Aikkk.. ada orang datang ke??? Jengah-jengah tingkap depan, rupanya ada 4 orang Indon datang rumah saya pagi-pagi buta hehehe~



Ni lah mangsa gempa bumi kat Indon tu. Diketuai oleh Ibuk Cdot dan dibantu oleh Mbak Yot. Kasian deh lor. Lapar banget sih ;p

Nasib baiklah saya buat jemput-jemput lebih, dapat juga bagi alas perut kat mangsa-mangsa ni kan. Dah le hujan pagi tu, confirm dia orang ni kelaparan.



Cdot yang malu-malu nak mengaku kesedapan jemput-jemput ikan bilis saya. Sampai minta resepi tu. hahahaha~


Saya tak tahu apa masalah si Epet ni. Kata Cdot, dia mengantuk. Lepas duduk, dia terbaring pulak. Saya tetap tak faham. Tak tahu mata dia celik ke pejam sebab sepanjang masa nampak macam terpejam hehehe~ Ampun Epet. (nama sedap-sedap, tapi bila dah jadi ahli keluarga Long Kadir, ada je nama samaran pelik2)



Konon-kononnya dia nak lawan lubang hidung tuan rumah, tapi diameter lubang hidung dia tak cukup besar nak kalahkan lubang hidung tuan rumah. Dahsyat sungguh rupa bini Apek ni.

"Sorry ye Dot, please try again later"


[nota untuk Cdot: Haaa..puas hati tak? semua orang dah nampak lubang hidung + bibir ko? hahaha~]


post signature

You Might Also Like

12 Th♥ught (s)

  1. shakeymirza>>hehehehe..mriah ngn minah indon..hahaha

    ReplyDelete
  2. yang h.hernee kate minah indon ni saper.. jiran akak yer..?

    ReplyDelete
  3. hajarus>>hehehe..cdot ni bff akak la jar..hehehe

    ReplyDelete
  4. hajarus meh cni akak tlg jawabkan...
    ak ah mmg jiran tp umah jauh yg x berapa jauh... original indon ni miahahaha

    xtau malu tul ko Cdot cari sarapn umah org ishshish

    ReplyDelete
  5. Mummy Dasy>>hahaha bus long kasi die panas sket..die sbuk aku x kuarkn gmbr die ni kn.. haaa amik ko idung kmbang..

    ReplyDelete
  6. woiiiii...woi....woi....ko hengat haku helan ke ko dok jaja gambo aku...sikit pun aku tak helan...long, pasal buruk sgt muka ku merangkap idung kembangmu itu...AKU HENGAT SMPI MMPOSSS!!!! along, ntah2 minah indon lg vogue dr aku...hangsuang hek ko

    ReplyDelete
  7. cinabeng punye che'long....i bukan minah indon tau...i maid in manhattan hokey.....kalau cdot ade la kot darah indon..huahuahua....

    ReplyDelete
  8. rumah dekat..boleh lah pg2 ketuk umah org...mcm aku jauh...xble nak tumpng breakfast..

    ReplyDelete
  9. ::cdot the dot::>>hahahaha..hambik ko..ko ingt idung aku sorg kmbang ye..idung ko lg kmbang..sbijik btullh jebeng..hahaha

    ReplyDelete
  10. m.u.m.m.y.p.i.n.k>>cri le umah dkat2 cni..hehehe

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!