Life

Join The Makcik2 Club :)

Monday, November 23, 2009

semalam pagi ada majlis yassin kat dewanraya kawasan perumahan. anak Cik Kiah kahwin. malas nak story mory pasal pengantin sebab tak rapat pun lagi pun pengantin adalah sombong. (mulut tak de insurans betul ;p)

dah lama tak join group makcik2 ni. dulu masa belum kahwin rajin juga ikut mak. memang suka ikut rewang2 dan pergi majlis2 macam ni. sekarang ni mak dah tak larat, pengganti dia anak2 la. Anna memang dah aktif join makcik2 ni. jadi pelapis :)

kebetulan semalam En. Nazir pergi main badminton, jadi saya pun minta kebenaran la nak pergi majlis yassin dan tahlil ni.




red carpet la pulak. khas untuk makcik2 ;) saya cakap dengan sorang makcik ni, kalau jalan atas red carpet tangan kena lambai2 ala princess diary haha~ makcik ni ikut daaa..




meriah makcik2 ni semua. semua duk terpunngguk atas pelamin. hangin je kalau pengantin tengok hahaha~



ni makcik Anna.. hahaha~ tengah2 khusyuk baca yassin tiba2 bunga kat pelamin tu terbang kena tiup angin. maka terkena la si Anna ni. saya ckaap dengan dia "ada maksud tu No, entah2 jodoh ko dah nak sampai tak lama lagi" hehehe~



makan time. tak boleh makan nasi minyak banyak sangat nanti pening kepala. abaikan keserabaian saya tu.



Anna with Mak Yah. bersemangat Mak Yah nak ambil gambar bila saya kata nak masukkan dalam internet (bahasa mudah untuk makcik2 ;p) Mak yah ni mak sedara Cdot. kami makan semeja semalam.

dalam pukul 11.45am kami balik. boss besar dah sampai rumah dah. terus masak untuk En. Nazir yang kelaparan setelah berhempas pulas main badminton. menu semalam adalah Asam Pedas Ikan Parang + sayur kobis goreng :)




post signature

You Might Also Like

8 Th♥ught (s)

  1. wah.. cantiknyer siap ada red carpet...

    ReplyDelete
  2. sedapnye asam pedas...best gak kobis goreng tu, trima kasih ah bg menu di saat buntu nak masak ape

    ReplyDelete
  3. Mummy Dasy>>hehehe..sabo je aku si along ni..

    ReplyDelete
  4. Pink in Blue 2day..November 24, 2009 at 8:35 AM

    MAHAL TUUUU PELAMIN TUUUUU...
    HEHEHEHE..

    ReplyDelete
  5. Mama Khalish>>hahahaha..sape taukey nye..hehehehe

    ReplyDelete
  6. Pink in Blue 2day>>ye la kot..hehehehe

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!