Tutorial

Tutorial Link Box

Thursday, November 12, 2009


kalau kawan2 perasan dekat side bar blog ni ada "Link Box" yang mana kita boleh letak link blog atau apa saja website yagn kita suka. rasanya ramai yang dah tahu, tak pe lah saya tetap nak kongsi juga dengan semua.

kalau kawan2 rasa nak pasang juga kat blog kawan2, bolehlah ikut step kat bawah ni:

  1. register di sini >> LinkBox
  2. ikutlah langkah2 yang diarahkan >>isikan username/ password/ email/ security code yang diberikan
  3. anda akan dapat email dari administrator
  4. log in mengikut username & password yang dipilih
  5. anda boleh create link box anda dengan memberikan nama & url blog. pilih template & warna yang anda suka.
  6. save & dapatkan code
  7. pergi ke lay out>> add a gadget
  8. klik html/java script
  9. paste code tadi & save
  10. view blog>> side bar anda akan ada link box maca kat atas tu
  11. add la link blog kawan2 tak pun suruh kawan2 add link diorang ;p
selamat mencuba! ;)

*** siapa2 yang rajin nak tinggalkan link blog, bolehlah berbuat demikian di link box saya tu. kalau free saya akan letak link blog kawan2 sendiri ;p


~ sejak bila hernee pandai buat tuto??? hmmm.. tengah cuba2 maju setapak ;)





post signature

You Might Also Like

4 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!