I'm On Medical Leave..

Monday, December 28, 2009

..today and maybe tommorow. Hari ni sebenarnya saya kerja tapi sampai office je terus rasa tak larat sangat2. Muka dah macam tapai basi. Macamana rupa tapai basi? Haa.. Pergi beli tapai lepas tu simpan 2 3 hari tengok apa jadi hehehe sempat lagi.

Masa bangun tidur pun dah rasa lain macam. Sengal2 satu badan tapi saya gagahkan juga. After breakfast je terus ting tong kepala ni. Boss bagi kerja penting pulak tu. Terus inform En. Nazir nak pergi klinik dan minta pertolongan pilot driver, Pak Dolah hantarkan. Tq, Pak Dolah. Before jumpa doktor, kena bebel dulu dengan Doktor Dolah. Dah tahu sakit kenapa kerja, bebel si Pak Dolah. Den pun buat pokak telingo yo lah :)

Jumpa doktor, suka hati saya minta mc sampai 2 hari. Doktor kata bos tak marah ke? Dah cuti 3 hari mc lagi 2 hari. Saya cakap nanti saya bincang dengan bos. Doktor bagi 1 hari je, dia kata kalau tak ok esok datang lagi. Lantak la doktor janji saya dapat balik saat ni. Rasa nak terbongkang atas katil je masa tu.

Dah settle pergi klinik, balik office semula. Rasa tak tahu macamana nak cakap dengan bos. Last2 beranikan diri juga. (saya memang takut nak mc2..memang sejak sekolah) Memang dah tahap nak tergolek tepi meja dah masa tu. Bos kata handover kerja2 pada GEMS Trainee. Ita mangsa terdekat, dia penyelamat saya. Tq Ita. Tak lupa Siti dan Zaza. Nasib baik korang ada.

Sekarang saya terbaring kat rumah merehatkan diri. Seluruh badan rasa sengal2. Dugaan.. penghapus dosa2 kecil. Satu jam lagi nak tunggu En. Nazir balik kerja. Tolong..tolong perut dah berkeroncong untuk Ana ni :)

p/s lambatnya Kak Jannah jadi jiran, kalau tak boleh order makanan dari tingkat 3 hehehe.

[posted via nokia xpressmusic]

You Might Also Like

22 Th♥ught (s)

  1. dok jek umah , jgn nak ngades g sana sini...jap lg aku cari n, suh dia blk cpt...

    ReplyDelete
  2. ::cdot the dot:: >>mane de aku bjln tbongkang je ni ha.. N keje la..dh blik dh ni ha..

    ReplyDelete
  3. lorr xpe dok umah jek klu leh seminggu cuti pun xpe ko byk lagi x segala maknenek cuti tu tiru & ikut cdot segala2 cuti dia amik hahaha

    ReplyDelete
  4. rilek saje.. jgn nak ngade² terkinja² sane sini.. owh.. nak order dr tingkat 3? xde hal... tp xde delivery la.. hahahaha.. insyaAllah.. ujung miggu ni nak setelkan sumer..

    ReplyDelete
  5. hernee nape ni? demam ade isi ke..ee..mn tau..

    ReplyDelete
  6. huhuhuhsempat lg tu berblog... take a good rest ok??

    ReplyDelete
  7. dah abes sengal blom.. ehehe, salamm singgahh

    ReplyDelete
  8. JaNnAh>>skrg jln pn 10m sjam kak..hehehe

    ReplyDelete
  9. ♥.:Shahida:.♥ >>a'ah x shat lak..insya'Allah klau Allah izinkn..

    ReplyDelete
  10. Si budak Aboi >>dh gi cari tapai lum?hehehe

    ReplyDelete
  11. Jogger >>blogging smbil tbongkang..type kt hp lrt lg..

    ReplyDelete
  12. wah..time sakit bole update blog? ebat! hehe

    ReplyDelete
  13. banyak banyakkan rehat eh kak...

    ReplyDelete
  14. rehat secukup nyer taw kak hernee :)

    ReplyDelete
  15. Aidi-Safuan>>aidi..tknologi dihujung jari.. kehkehkeh..

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!