Family's Wedding

Majlis Nikah

Wednesday, December 23, 2009

Ni cerita masa nikah, dah berhari2 baru datang mood. Ni pun mood yang dipaksa. Kalau tak memang basi la cerita kahwin ni.



Masa ni pengantin lelaki tengah berdebar2 menanti saat2 diijabkabulkan. Alhamdulillah dengan sekali lafaz, Fadzilah sah menjadi isteri kepada Halil. Nampak sangat pengantin lelaki sangat2 lega lepas lafaz ni. Teringat pulak saat2 nak nikah dulu, perut saya punya la memulas2 rasa nak buang air padahal yang kena goncang tangan tu En. Nazir. Saya rasa saya lebih nervous dari dia. Bila Tok Kadi kata 'sah' je terus hilang rasa tu semua. Datang pulak rasa sayu dan sedih.



Masa ni rasa touching bila sesi Keluarga Sakinah. Biasa la kakak ipar yang gembeng ni, memang selalu over. Sedih tengok mil and sil masa sesi penyerahan. Maklumlah yang ada cuma mil and bil, ayah dah lama kembali ke rahmatullah. Terasa sayu pulak tengokkan diorang.



Dah selesai semua, sesi marhaban dan selawat tanda kesyukuran. Pengantin diapit oleh mil and bil sebelah kiri tu dan mak dan ayah Halil sebelah kanan.



Hantaran daripada pihak perempuan



Hantaran daripada pihak lelaki



Happy je Atam dah jadi isteri orang ye. Impian dah jadi kenyataan ;)



Gambar berdua pertama, after dah bertukar status.



Sebelah kiri my sil Kak Iza sangat sporting orangnya. Sebelah kanan tu cousin yang tukang buat gubahan buah2an dan sirih junjung. Kreatif Kak Midah ni, selain kerjaya sebagai guru, dia juga ambil tempahan mambuat kek dan gubahan perkahwinan.

Ok lepas ni story mory pasal sanding pulak ye, stay tuned!


[auto publish]

post signature

You Might Also Like

2 Th♥ught (s)

  1. salam hernee...selamat menjadi isteri org yer atam...

    ReplyDelete
  2. Alimaz-Kembara Terasing >>salam alimaz.. tq ye on behalf..

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!