Me

Selamat Petang Doktor! ;p

Saturday, January 16, 2010



Klinik ni lah yang saya terjah semalam Pusat Pakar Sakit Puan dan Perbidanan Khor & Loh Sdn Bhd. Lokasinya, di alamat No. 145 & 147, Jalan Bestari 1/5, Taman Nusa Bestari, 81300 Skudai, Johor. Klinik ni beroperasi 24 hours for emergency and delivery. Kot la ada kawan2 yang sekitar JB ni nak mencuba di sini, bolehlah ke alamat yang saya bagi tu.

Doktor yang merawat saya sebelum ni, Dr. Ong Siew Kok. Tapi masa hari saya buat follow up check up ni, saya dirawat oleh Dr. Khor Kheng Siang. Haa.. teringin sangat nak tengok Dr. Khor, dapat juga akhirnya. Both docs are very friendly. Sangat senang nak bertanya itu dan ini.

Dr. Khor scan rahim saya dah ok dan dia suruh teruskan penjagaan seterusnya. Dia suruh saya teruskan makan folic acid macam biasa. Dia kata saya tak ada masalah untuk mengandung, cuma masalahnya kandungan tu tak kekal lama. Sama macam Dr. Ong, dia suggestkan saya untuk makan pil yang saya lupa nama tu, if saya pregnant lagi. Buat masa ni dia suruh saya berehat dulu. Apa yang tak sedap didengar, bila doktor potensi untuk miscarriage ada 50% tapi dia kata jangan risau coz mungkin ada rezeki akan datang untuk saya. Sebelum ni pun dia pernah handle patient yang 12 kali keguguran. At last, that lucky woman dapat juga seorang baby. Rezekikan, semua Allah punya kuasa. Mak oi terbeliak juga mata saya bila dengar macam tu. Minta dijauhkan terjadi pada saya.

Lepas dengar nasihat doktor, kami pun menunggu giliran nak bayar bil. Comel pula mata saya tengok amoi2 kat klinik ni. Friendly pun ye juga. Badan masing2 mak oi slim melim ;p Rasanya bila la saya nak menjadi slim semula macam amoi2 ni hehehe~ En. Nazir cakap "ewah sempat aje snap muka orang tu" hehehe~



Harga kat klinik ni pun berpatutan la. Scan tanpa ubat baru RM30 saja. Last check up, saya kena RM40 sebab scan + ubat. boleh bayar guna credit card tapi bila bil nya mencecah RM500 saja. Saya rasa macam berpatutan, tak tahulah kalau ada yang lagi murah.


Sebelum meninggalkan klinik dan tak tahu bila datang lagi coz dia kata datang bila perlu je, saya sempat suruh En. Nazir berposing depan klinik ni. Harap maaf jangan betulkan skrin PC anda, sebab tudung saya memang senget hehehe~ Lantak la situ memang tak ada mood nak melawa sakan. Kan saya dah kata pagi tu.. saya pergi kerja muka macam tar kena lenyek steam roll hehehe~ Balik rumah dua2 terbongkang kepenatan.


*** tengah mencari idea nak masak apa ikan siakap free ni.. tekak ni nak makan ikan bakar.. bakar ikan ni pun sodap agaknya cicah pula dengan air asam.. nyum2..kalau jadi masak ikan bakar tunggu je la next entri ye~***


post signature

You Might Also Like

17 Th♥ught (s)

  1. ala ciannyer kat akak... harap2 la rezeki kita dpt timang cahaya mata kan kak...

    ReplyDelete
  2. eh..eh mcm blh consider kat klinik ni plak eh.. last time deliver 2nd baby kat klinik cs koh kat flyover tmn tun tu..thanks for the clinic's address:)

    ReplyDelete
  3. Hi dik , akak harap dah sihat .
    akak doa kan semoga allah berikan rezeki kepada mu secepat mungkin :)

    Dik , jgn makan makanan yg ada cuka semasa nak mengandung dan semasa mengandung . Not good for our rahim .
    Ia mengeringkan rahim kita . Kata org tua2 lah :)

    ReplyDelete
  4. kan..aku dah ckp dah doktor tu ok..sudah la ensem, baik pulak..klu camtuh aku banak tiap2 thn pun xpe, long...biar c.ney pening bayo bil...
    yg xble blah tuh nak g tgkat 1 pun ada lif..dulu kat cs koh,tgh2 nahan sakit ni, dipaksanya aku naik tangga 18tingkat tuh...sib baik kasha xkuar kat tangga..klu x aku letak nama dia ahmad tangga hiew...

    ReplyDelete
  5. hajarus>>a'ah jar akk pn doakn hajar n hubby gak..may our dreams come true kn..

    ReplyDelete
  6. maya amir >>dh blh lari cni lak..hehehe..mmber pn ade suggest gi cs koh..tp xpnah smpai lg..

    ReplyDelete
  7. ♥cybermummy♥ kak thanks a lot ye..really appreciate it..

    a'ah sy mmg elakkan..air gas n jeruk2 smua mmg dh lame sy tngglkn..tq 4 ur advice kak..ade ape2 ptua share lg tau..

    ReplyDelete
  8. oic ! baek2 ti aboi ushar2 aaa......

    ReplyDelete
  9. ::cdot the dot::>>ko ngn doc pn ko tngk lentuk aeh dot..hehehehe

    weh w'pun name die ahmad tangga hiew tp die ttp ank antu aku tau..hehehe

    ReplyDelete
  10. Si budak Aboi>>aboi nk usha amoi2 ke? try la smua cam patung muke..comel2..hehehe

    ReplyDelete
  11. hi, can you give me the contact number of this clinic? want make appointment thr. thank you.

    ReplyDelete
  12. loh >>can u give me ur email..i will send the no. through email..

    ReplyDelete
  13. salam....hernee
    im fea from sripulai jb....hernee...u prefer delivery kat khor & loh ke?i baru je survey2 kat internet ni ttg klinik tu.btul ke bagus?actually i cari klink yg rakan bayi.yg sokong breastfeed!!pas je baby lahir trus nak bg susu bdn tanpa formula milk.kat sana ok x bab tu?2 private da i g.anak 1st n anak 2nd.dua2 x dpt bg fully breasfeed tau.diaorg x faham,syik suruh rehat je.harap2 kat khor & loh tu friendly la bab breastfeed baby ni.hope sgt....

    ReplyDelete
  14. hernee if u have any info about khor & loh clinic tue... pls email me ye....feaedora@yahoo.com....
    my edd at 17 august 2010.yours?

    ReplyDelete
  15. Bethany FAIL?!?

    Best regards
    Ariel

    ReplyDelete
  16. I need to know just what Ida has to say with that?!

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!