CNY

Gong Xi Fa Cai

Saturday, February 13, 2010

Gong Xi Fa Cai

untuk semua kaum Cina di seluruh Malaysia, terutamanya my boss.. Capt. Chong Lai Poo and family..



Ini dia Capt. Chong, dia bukannya menyanyi ya. Dia tengah bagi safety talk masa hari Khamis lepas. Boss saya cuti seminggu sempena CNY ni.

Sebelum dia bercuti, sempat dia tinggalkan pesanan atas meja beserta bird nest and vinegar apple honey.



Boss saya tahu sikit2 apa itu halal dan haram walaupun dia Cina. Saya tak pernah makan bird nest. Silap hari bulan jadi perhiasan atas meja je la ni.

Apa pun thanks Capt. Semoga tahun Harimau memberi ong kepada Capt dan keluarga :)


post signature

You Might Also Like

10 Th♥ught (s)

  1. wow... lucky bila dapat bos macam tu... bestnyeee happy chines new year

    ReplyDelete
  2. hihihi aku gelak sesorg ni masa nmpk gam. capt. ni aku ingat dia ngah nyanyi wakaka ngokngek tul aku ni.. xnak birdnest tu bg aku jek..

    ReplyDelete
  3. Dik , minum birdnest tu . Chinese people believe its good for ur skin.
    Mahal tu kalau nak beli :D
    Tak susah , kalau birnest tu dah siap prepare maknanya dah ada gula then u just have to panaskan je. Panas ngan botol2 dalam kukusan abaout 5 to 10 minit . Kalau birdnest tu lum siap then prepare air gulanya menggunakan gula batu .
    Mestiu kalau dah minum ni kulit terus jadi gebu and flawlesss ;)

    ReplyDelete
  4. wah,bird nest..tak pernah lagi try..

    ReplyDelete
  5. Moon Death Spell>>boss ni blh thn best la moon..

    ReplyDelete
  6. Mummy Dasy >>sengal ko long..weh aku nk le..

    ReplyDelete
  7. ♥cybermummy♥ >>a'ah kn..ok nti sy try mnum..hehehe

    ReplyDelete
  8. Eyriqazz>>same le kte..sy pn xpnah try..

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!