BMI

Mesin Tolong Jangan Tipu Saya Ok ;p

Friday, February 05, 2010

Hari tu kami ke Jusco Bukit Indah nak cari baju dinner konon2nya tapi tak ada yang menarik hati. Last2 beli baju yang tak ada kaitan pula ;p

Lepas tu ronda2 sekejap ternampak mesin ni. Entah apa ke namanya entah. Saya pun saja gatal2 nak ukur tinggi walaupun ketinggian saya tak mungkin bertambah, saja nak timbang berat walaupun saya dah tahu lagi 6 kg saya nak cecah zon bahaya ngee. Nak tengok BMI sekarang macamana masih ok ke ko hehehe~



Baca instruction dulu baru boleh start. Sebelum start kena masukkan duit RM2 dulu ya bukan free mesin ni.



Masa kat atas mesin ni, terasa macam tak kukuh je sebab bergoyang2 macam apa. Ada 4 step tak silapnya. Mula2, ukur tinggi, lepas timbang berat. Next step, uji tekanan darah. Kat sebelah tu ada satu gelung, masukkan tangan nanti macam biasa doktor2 buat kalau nak uji tekanan darah tu. Setelah terkujat2 diri atas mesin ni, tibalah waktu yang dinantikan, masa untuk mencetak result.

Keputusannya.. sila tutup mata.. taraaaaaa..




Time: 23/01/10 15:58

Weight: 54.2 kg
Height: 153.0 cm
Your BMI is: 23.2
Ideal BMI Range: 19.25
Ideal Weight: 44 - 58 kg

Body Fat Index: 34.8 %
Mass Body Fat: 18.9 kg
Ideal Body Fat: 18.27%
Ideal Body Fat Mass: 9.8 - 14.6 kg

Daily Energy
Reuirement: 1264 Kcal

Blood Pressure: 99/64 mmHG
Pulse Rate: 85/ppm
Normal Blood Pressure
Less than 150/90

Alhamdulillah.. masih dalam lingkungan ideal weight lagi.. 3.9 kg je lagi jadi terus tak ideal ;p




post signature

You Might Also Like

13 Th♥ught (s)

  1. hehe.. saya tak pernah jumpa lagi mesin ni.. so far jumpa yang timbang berat badan jer.. :)

    ReplyDelete
  2. cara anda memegang mesin tu mcm nk mencabutnya sahaja haha

    ReplyDelete
  3. cik EPAL >>ntah la cik epal..btul ke x..tp brat n tnggi tu btul la..

    ReplyDelete
  4. Zuhaini >>hehehe..cube cari kt mane2 jusco..

    ReplyDelete
  5. vagg. >>hahahaha..sbb sy tkut die bgegar kuat..

    ReplyDelete
  6. berat dn tinggi kita serupa la..tapi ieza stay nk diet lagi..suka berat 50 kebawah..camner tu..

    ReplyDelete
  7. Ieza>>o ye ke..hernee pn nk brat lame rasenye..skrg ni byk suar dh x muat..hehehe..jom kte berdiet same2..hehehe

    ReplyDelete
  8. Baru g BI, Daneen plg suke mesin ni berdogang xnak berganjak aku malas nak melayan RM2 tu...

    ReplyDelete
  9. Aik!!!! Apasal kat Jusco aku takder huhuhuh

    ReplyDelete
  10. Mummy DaSy >>stakat daneen naik x goyang..klau mummy die naik tkut nmesin trus rosak..hahaha

    ReplyDelete
  11. touyakaruma>>alamak jusco tu kt ne ek?nti sy bg proposal aeh hntr mesin ni kt sane..hehehe

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!