Me

Besar Gila Ikan Ni Seram Makcik ;p

Monday, May 17, 2010


.. harap maaf kualiti gambar adalah hancus.. guna handphone cokia je.. matik la kena bebel dengan pakcik ni..


Ikan ni saya jumpa kat kedai last week. Jumpa katanya hehehe. Maksud saya, dijual kat Kedai Abang Din. Mat Indon pekerja Abang Din ni sibuk bergambar dengan ikan besar bagak ni. Maybe nak MMS gambar dia kat awek kampung ;p

Mula2 macam rasa..

"Ek ele.. ape la jakun mamat Indon ni ikan beso gini pun ko nak bergambar, siang je la cepat"

Bila dia dah campak ikan tu dalam tong, rasa aura kejakunan Mat Indon pindah kat saya pulak. Oh tidak~ Kalau diorang tahu malu la seumur hidup kehkehkeh~

Last2.. gue udah jangkit jadi jebeng ngeee~ Dalam diam2 lagi senyap2 saya snap gambar ni hehehe. Ni ikan apa entah nama dia. Setahu saya kalau yang kecik tu arwah mak ajar nama dia ikan seliap. Tapi ada juga orang panggil ikan talang. Kalau kecik memang sedap digoreng tawar cicah air asam tak pun kicap (well, minah kicap memang tak boleh berjauh dengan kicap). Lagi satu masak sambal atau masak singgang pun sodap. Tetiba terliur.. nyum2. Bila tengok saiz besar gini rasa seram pulak nak makan. Memang tak ada niat nak beli pun hehehe~ Memang boleh buat stok 15 hari.

Tak tahulah bila zaman ikan ni laku. Ada ke tak orang yang beli. Balik kerja nak tanyalah dengan Abang Din hehehe. Joyah di situ! :p


©Hernee Nazir –Kenapa hari ni Isnin.. kenapa tak Sabtu ke Ahad ke.. over! ;p

[auto publish]

You Might Also Like

8 Th♥ught (s)

  1. saya tak pernah kenal ikan, kalau pegi pasar, rasa cam malu je lalu depan gerai jual ikan, hehhee!

    ReplyDelete
  2. Ieda Al-Habsyi>>hehehe..alamak cmane kalo mak mentua tnye nti?hehehe

    ReplyDelete
  3. ingat lagi ade kwn kasi ikan ..besau sgt..takut lak makan..

    ReplyDelete
  4. atty's>>btul k.ty klau dh bsar sgt rase seram nk mkn..

    ReplyDelete
  5. glemer abg din msuk blog ko, long...ko mmg jejoh kan...mmg indon tuh bole gelakkan ko klu dia tau..

    ReplyDelete
  6. ::cdot the dot::>>nsib baik aku x snap gmbo abg din..kalo x lg mencapub die..indon tu x fhm ape jejoh dot..hehehe

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!