En. Nazir

Kuih Lonjong ;p

Monday, May 24, 2010

Di suatu malam yang sunyi..

"Kau ni special la"

"Kau ni unik ek"

"Siapa yang special ni?"

"Kau la"

"Siapa pulak yang unik?"

"Kau la"

"Kenapa unik?"

"Sebab pandai buat kuih lonjong"


+++++ dialog orang mengigau terhenti di sini +++++


Terus tergelak malam2 hari bila jiran sebelah mengigau kuih lonjong. Siap gelak2 sorang tu. Saya pun melayankan je bersoal jawab dengan dia.

Entah kuih lonjong mana yang dia igaukan tu agaknya. Puas saya google ada ke resepi kuih lonjong kot la dia kepingin nak makan sampai terbawa2 dalam mimpi. Tapi sampai sekarang tak ada pulak resepi kuih loncong. Google image kuih lonjong pun tak ada. Kalau ada sesiapa ada resepi kuih lonjong, sila email pada saya, malam ni juga saya masak kuih lonjong untuk santapan dia.

Nasib baik dia sebut kuih lonjong, kalau dia sebut Lisa Surihani ke, Fasha Sandha ke, Ekin Mawi ke.. (eh kenapa tetiba Ekin pulak ;p) memang terus terkujat den kat situ hehehe.


©Hernee Nazir – Boleh jadi pecah perut melayan En. Kuih Lonjong (bukan nama sebenar) mengigau. Identiti En. Kuih Lonjong terpaksa dirahsiakan bagi mengelakkan individu tersebut malu seumur hidup ;p

You Might Also Like

10 Th♥ught (s)

  1. n bongok!! n bongok!!!!! dah cukup syukur la tuh dia tak cakap 'cdot ko ni kiut la, gigi ko lonjong..kiut la..'.. sila puan..sila..

    ReplyDelete
  2. ::cdot the dot:: >>ciss smpai atimu ckp lakiku bongok..klau die ckp cdot ggi lonjong aku mmg mengiyakan je..hahaha

    ReplyDelete
  3. kuih lonjong??ape jenis kuih tu??nme mcm pelik je..

    ReplyDelete
  4. sarah shafie>>tu la kuih tu x ujud pun..hehehe

    ReplyDelete
  5. wakaka lawak giler... rahsia ah sgt KUIH LONJONG tu...

    ReplyDelete
  6. Mummy Dasy>>hahaha..rhsia yg x rhsia..ampunkn sy en.kuih lonjong..

    ReplyDelete
  7. kuikuikui..sib baik sebut name kuih..klu pompuan..
    lawak2..yg ko pun ble melyn die ngigau ye...

    ReplyDelete
  8. M.U.M.M.Y.P.I.N.K.>>hehehehe..aku mmg slalu je mlayan..last2 ketawakn//tu la sib baik kuih lonjong..hehehe

    ReplyDelete
  9. Moral: Jgn cari wife yg kaki blogger. Abih sume rahsia terbongkar. WAhahahahahah

    ReplyDelete
  10. Kamarul >>ciss kurg asem pnye kamarul..hehehe

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!