Me

Ulser.. Tolong..

Tuesday, May 18, 2010


[pic credit to: encik google]


Merana betullah. Ulser ada tiga tumbuh kat bibir ni. Nak makan pun tak selesa. Dah le asyik nak mengunyah je ni. Bila telanggar sikit, rasa berderai air mata keluar. Maybe kurang minum air tu yang berlonggok2 ulser tumbuh.

Petua yang saya tahu la kalau kena ulser, sapu dengan marjerin tempat yang kena tu. Tak pun sapu dengan bonjela yang sangat pedih rasanya tu. Ada tak petua2 yang lain?

©Hernee Nazir – Kalau kena ulser boleh dapat ambil medical leave tak? ;p

You Might Also Like

10 Th♥ught (s)

  1. skrg ni pn tgh ulser gak..
    huhuhu..
    letak garam..
    masyuk tros..

    ReplyDelete
  2. yupp...letak garam kt ulser tu..tp if teruk sngt..pergi klinik jer la.. :)

    take care ya.. ;)

    jom ke APA KATA HATI pulak,
    LAUK MASIN = NAK KAHWIN

    ReplyDelete
  3. ulser memang menyakitkan!! sapu majerin je yang terbaikk :)

    ReplyDelete
  4. dear,
    kumur2 dengan air garam ler.
    insyaAllah elok...

    ReplyDelete
  5. pergi kedai ubat cina, beli ubat tembikai...sapu selau kat ulser....sehari jek dah baik...isyyyy, brp kali nak ckp ni???????

    ReplyDelete
  6. a d r e y n i e e l i s y a s>>panas dlm la kte ni gaknye..

    ReplyDelete
  7. nabilah_2908 >>msti pdih kn..sy ni pnakut..hehehe

    ReplyDelete
  8. Ieda Al-Habsyi >>ye btul..smbil2 mkn majerin tu trus..hehehe

    ReplyDelete
  9. Lyn Yusoff >>k nti i try.. thanks lyn..

    ReplyDelete
  10. ::cdot the dot:: >>perghhh skali mak tiri aku bbunyi..

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!