Masak-Masak

Bila Tinggal Sorang..

Sunday, June 13, 2010



 ..breakfast tekak omputih sikit.. ;p

beli Maggi bunya punya Cream of Mushroom Soup semalam buat2 standby kalau tak ada makanan kat rumah. Selalunya saya beli yang Campbell. Tapi semalam agak berlapuk kotaknya membuatkan saya agak kegelian nak beli.

[pic credit to pokcik google]


 Easy to prepare!

  • Tuangkan 750ml (3 suku cawan) air ke dalam periuk
  •  Masukkan kandungan ke dalam air dan kacau perlahan-lahan dengan pemukul telur sehingga sup mendidih
  •  Kecilkan api dan reneh selama 5 minit dengan periuk terbuka

 Sudah boleh dimakan, tapi jangan gelojoh sebab panas gila nanti masak pulak tekak tu ;p



©Hernee Nazir – Kan dah kata, tuan blog suka makan.. kalau rasa tak suka.. boleh klik X sebelah kanan kat atas tu ye.. peace no war :p

You Might Also Like

7 Th♥ught (s)

  1. xpernah cube lg yg maggi nye..
    selalu try vono n campbell je..

    ReplyDelete
  2. Amieynna Amin>>maggi pnye ttap ade rase prncah2 die..x mcm campbell ngn vono..tu lg best..hehehe

    ReplyDelete
  3. wa.cun lukisan..lukis pakai ape?

    ReplyDelete
  4. sukiminna >>hehehe..comot ade la..hehehe..pkai paint jek..hehehe

    ReplyDelete
  5. hajar xpernah lagi makan ni.. sedap ker kak... ;d

    ReplyDelete
  6. hajarus>>not bad la jar..tp sdap lg campbell n vono..

    ReplyDelete
  7. tak penah try maggi ni..
    tak kuat ke rasa perasa dia.. heheehhh

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!