Colleagues

Bila Dah Tahap Bosan Kat Office..

Saturday, July 10, 2010

.. ni la aktiviti saya dan Ita. Kadang2 ada juga orang lain yang tumpang sekaki.

Aktiviti makan kuaci. Dah macam hamster dah sorang2.




Siap minta Ita buatkan bekas untuk letak kulit lagi. Seingat saya masa zaman sekolah kecil2 dulu je suka buat kotak ni dari kertas buku latihan. Patutlah buku latihan cepat habis cessss.




Bila kuaci dah ada kat tepi, rasa buat kerja pun tak boleh. Asyik terpengaruh nak cekut kuaci jek. Khayal makan kuaci ni. Bila nampak boss tak berapa besar, mesti kena bebel. Dia kata "Uolls ni makan kuaci, nanti muda2 darah tinggi baru tau". Kitorang senyum je la, tapi tangan terus mencapai kuaci lagi. Degil betulkan tak dengar cakap orang tua ;p

Itulah aktiviti kitorang time petang2 agak2 dah tak da benda nak dikunyah, kuaci la peneman setia.


©Hernee Nazir – Kecil2 dulu suka beli kuaci yang plastik putih harga 10 sen ke 20 sen satu.. yang best kalau kertas kat dalam tu tulis 20 sen nanti boleh redeem kat kedai..dapat kuaci atau pun duit..hehehe.. sekarang dah susah nak jumpa kuaci tu kan..

You Might Also Like

8 Th♥ught (s)

  1. saya_arief>>jom mkn kuaci rmai2.hehehe

    ReplyDelete
  2. lama tol tak dpt feel mkn kuaci ni..

    dulu2 masa i dlm pantang kot i gi merayap umah antu idung mlm2 ngan yot, mencekik kuaci..air pun self service..teruk kan antu idung tuh, sobat..

    ReplyDelete
  3. ....bapak kucing...bapak tikus...dan mak hamster! ;) :) :P

    ReplyDelete
  4. ::cdot the dot::>>isyhh2..mlmpau ek..dh la bg mkn kuaci je..pas tu air self service..truk tul antu idung tu kn sobat..kan..kan..

    ReplyDelete
  5. nazame >>cisss kuang asm..weh dh terer lum?

    ReplyDelete
  6. same laa kita suka kuaci...
    tp i takleh ngap2 kat ofis... nti tak pasai2 kena sound ngan jipun2.. huhuhu.. nyampah...!

    ReplyDelete
  7. lailasani>> hehehe..kte sebarang je kak..tp bile boss nmpk smbunyi2 gak la..hehehe

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!