Ayam Masak Sos Tiram

Akibat Tengok Blog Cik Min

Wednesday, August 04, 2010

Semalam saya duk jengah blog Cik Min. Dia masak Ayam Masak Sos Tiram punyalah kecur gila. Terus teringat yang baki ayam ada banyak lagi kat rumah. Balik semangat nak masak ayam dan inilah hasilnya untuk santapan malam. Jauh beza betul dengan rupa masakan Cik Min ;p Dia punya masakan macam lembab sikit berkuah, saya punya kering kontang sikit tapi rasa alhamdulillah sedap ngee~ 

Resepinya sangatlah mudah, pejam mata pun boleh siap hehehe. Boleh rujuk blog Cik Min 




Ayam Masak Sos Tiram..



Kentang Masak Air



Telur Masin


Alhamdulillah, kenyang gila. Senak perut En. Nazir pergi kerja hehehe. Minggu ni mood nak masak tu sangatlah berkobar2. Pukul 5.30 pm je dah cabut balik. Sambil masak sambil tengok Epilog Syurga Cinta. Rasa2 saya macam dah terpikatlah dengan drama tu lagi2 dapat menatap muka si comel Mia Sara Nasuha tu. Harus balik awal tiap2 hari ngeh2. Next entry nanti saya masukkan sinopsis Epilog Syurga Cinta ya ;)


©Hernee Nazir – Tak sabar nak memeriahkan BBQ Party petang ni kat Restoran Tanjung Nelayan bersama2 officemate.. :)

You Might Also Like

6 Th♥ught (s)

  1. wah..patutla ada link dari sini masuk ke sana..hehehe..makasih ye dear mencuba..

    lagi terpikat cikmin tengok tu sebab ada letak cili padi.. :)

    ReplyDelete
  2. cikmin>>hehehe..thanks gak share resepi..xde brokoli..tu yg cmpk lada bg pdas sket nti hubby sy kate cam mknan org sakit kalo x pdas..hehehe

    ReplyDelete
  3. kentang msk air tu mcm lauk aini je dulu2 ko ni.... :)

    ReplyDelete
  4. Azi81>>jie.. mmg suke la..time2 xtau nk msk ape kntang msk air pn sodap..hehehe

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!