Masak-Masak

Menu Berbuka Hari Ke 10

Saturday, August 21, 2010

Selamat pagi Sabtu ;)

Minta maaf pagi2 dah tayang makanan. Ini juadah berbuka puasa semalam. Semalam saya bekerja half day. Ada urusan yang perlu diselesaikan. Sebelum balik, singgah beli bahan2 nak masak sekejap. Sampai rumah dalam pukul 4 lebih terus bersilat kat dapur. Stok lada dan bawang blender pulak dah habis, terpaksa mengerjakan bahan2 nak blender dulu, nanti senang terus tumis je.




Lauk utama pilihan En. Nazir, favourite dia la ni Sambal Udang.




Sayur sawi goreng, kebiasaannya saya takkan masak sayur banyak2 takut tak habis membazir je. 




Ikan kembung goreng sorang sekor.




En. Nazir suruh buat Sambal Ketuk, jadi petang semalam gigihlah saya mengetuk2 di dapur ala2 Ketuk-ketuk Ramadhan hehehe. Cili padi punya la banyak saya letak tapi sikit pun tak pedas.

Hari ni plan nak buat nasi impit, kuah lodeh dan ayam masak merah. Nak sambut raya awal hehehe. Tunggu je la kemunculan entrinya. Back up plan, nak buat Laksa Johor buat pertama kalinya. Just wait and see je la mana satu yang dimasak petang ni.



©Hernee Nazir – Sedang gigih mendobi sambil blogwalking :)

You Might Also Like

6 Th♥ught (s)

  1. lapar jadinya tengok makanan di pagi hari puasa nih...

    ReplyDelete
  2. wa..kt umah ita pun ada sambal ketuk...he...nk suh mak masak sambal udang!!

    ReplyDelete
  3. ita>>hehehe..ita x ingt ke rase sambal udang mee udang yg sedap..

    ReplyDelete
  4. sambal ketuk???
    camana rupa sambal ketuk tu? apa bahan2 nya...

    ReplyDelete
  5. kak yong>> blh tgk kat dari dapur HN sy ade link resepinya..

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!