Dari Dapur Hernee Nazir

Menu Berbuka Hari Ke 8

Friday, August 20, 2010

Selamat pagi semua :)

Hari ni saya nak skip terus juadah berbuka puasa hari ke 7 dan 8 terus masuk hari ke 9 je. Sebab apa? Sebab 2 hari tu saya tak sempat nak masak. Hari ke 7 menziarah Bazar Ramadhan Nusa Perintis buat pertama kali. Hancur betul plan saya tak nak ke bazar tahun ni hehehe. Hari ke 8 berbuka dengan KFC pulak sebab balik kerja lewat sikit.

Semalam masih meneruskan perjuangan memasak walaupun serba ringkas. Dah janjikan dengan En. Nazir nak masak Siakap Stim, dan inilah hasilnya.




Bergentel2 cendawan butang tu kan. Saya memang suka letak banyak2. Sedap! :) Lauk tambahan Kailan Ikan Masin. Kailannya terlebih layu la pulak hehehe.




Kalau2 rasa nak tengok resepi cara saya, boleh lah jengah >>DARI DAPUR HN<< tu ya. Saya letakkan kat blog untuk rujukan saya akan datang dan boleh juga berkongsi dengan kawan2 walaupun resepinya entah apa2 kan. Sharing is caring :)

Hari ni tengah fikir2 apa nak masak untuk juadah petang. Haruslah jengah2 blog masak2 orang lain nak cari idea hehehe.



©Hernee Nazir – Tak sabar nak rehatkan minda di hujung minggu.. Lelah!

You Might Also Like

4 Th♥ught (s)

  1. bulan pose ni lg mcm2 entri mknn akk erk..

    nmpk semua sedap,tp,xde satu pun yg myelerakan sy :(

    cme sy tingin ngn sweet corn akk lah

    ReplyDelete
  2. jijiepi >>hehehe..asik keje mask je tu yg byk n3 mkn..

    haaaa cam dh berisi je smpai x lalu n tngok..hehehe

    ReplyDelete
  3. ☺[ai][sUmi]☺Chan >>hehehe..sorry sumi..hehehe

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!