Contest

Health Talk - ‘What’s The Flu Got To Do With Me?’

Monday, September 27, 2010

Hari Rabu lepas punya cerita. Department saya membuat inisiatif mengadakan Health Talk ni. Semuanya Ita punya arrangement. Oleh kerana saya ni salah sorang staff yang kerap selsema maka saya digalakkan hadir ;p




Mula2 dapat duduk seat depan, tetiba ada hal sikit dengan Ita terus tercampak ke belakang huhuhu. Tak apalah janji dengar apa yang Dr. Hazlee tu sampaikan.



Ini acting je tau. Saya tak mengantuk pun time tu. Tapi tak sangka kat belakang tu ada yang menyelit nak tumpang glamour hehehe.

Ada sikit yang saya nak kongsi mengenai flu..

Flu bukan selsema tapi ianya lebih teruk dari selsema. Pesakit akan mengalami demam panas lebih tinggi iaitu 39 hingga 40 darjah celcius yang mengambil masa 1 hingga 2 minggu untuk pulih. Pesakit juga akan mengalami sakit otot, tekak dan kepala. Flu juga lebih kerap menyebabkan komplilasi berbanding selsema.
Kepada sesiapa yang mengalami masalah di atas, cepat2 dapatkan rawatan doktor. Dapatkan vaksin yang sesuai untuk mengelakkaN penyakit anda berlarutan.


©Hernee Nazir – Saya pagi2 sampai office memang confirm sot set sot set bila kena air cond.. :)






You Might Also Like

6 Th♥ught (s)

  1. selalu jugak company buat health talk, tapi tak pernah join. haha.

    ReplyDelete
  2. ohww..sempat lagik itu mamat menyelit..hehehe

    ReplyDelete
  3. Jenis tu ah yg aku selalu kena..
    chaiyok for iPhone 4..

    ReplyDelete
  4. gadis comel>>akk kna join..dh dept sndiri yg wat..

    ReplyDelete
  5. mummy dasy>>dptkn vaksin la long..hahaha iphone 4 cam ade kemalasn lak nk truskn ni..

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!