Dari Dapur Hernee Nazir

Masak2 dan Makan2 ;p

Friday, November 26, 2010

Semalam pergi kerja asing2 sebab saya nak balik awal. Letih nak menunggu En. Nazir sampai pukul 8 malam. Sempat mengular jengah2 blog Mat Gebu sampai rasa terliur tengok kentang masak sup hehehe. Kentang sup pun nak terliurkan Smile dasar kuat makan. Bila on fb, tengok pula Ceera punya status makan lauk sardin, terus terliur kuasa dua Smile with tongue out

 

Beritahu En. Nazir tentang plan lauk2 ringkas tu. Nasib baiklah tekak En. Nazir boleh layan lauk2 ringkas macam ni. Balik kerja terus singgah kedai, beli kentang, sardin dan ikan tenggiri masin ni. Sampai rumah kelentang kelentunglah sorang2 kat dapur.

 

DSC_9661

 

Ikan tenggiri masin yang digoreng dan diperah limau kasturi.. oh sedapnya~

 

DSC_9667

 

Sardin yang terlebih gaul sampai terhancur sikit..

 

DSC_9670

 

Kentang sup yang terlupa letak telur macam Mat Gebu.. ;p layankan je lah janji boleh hirup kuahnya..

 

Walaupun dah siap awal, tapi kenalah menunggu boss besar balik kerja dulu ya. Sampai je dia kat rumah terus kena kerah mandi sebab perut dah berkeroncong untuk Ana dah. Lepas makan2 beristirehat sambil menonton Kum Kum. Assalamualaikum.. kum.. kum.. Vampire bat

You Might Also Like

12 Th♥ught (s)

  1. masakan lagi ringkas..tp sedap.lagi bertambah2 makan.

    ReplyDelete
  2. atty>>btul tu k.ty..tu yg slera sbnrnye kn..

    ReplyDelete
  3. perah asam limau..perghhh kecuq ayaq liuq;)

    ReplyDelete
  4. simple but mesti sedap


    PESANAN PENAJA :

    Undi blog "THE BEAUTY IN UGLY" untuk Blog Personal Lelaki Pilihan (nombor 9 dari atas) kat sini
    -------> http://bpm-undi.blogspot.com/

    (guna semua browser yg ada..hehe)

    ReplyDelete
  5. sup kentang tu anak2 mmg suka.. tambah carrot + pecah telur sebiji.. lagi ummph!

    lawan plak dgn sambal sardin dan ikan masin perah limau.. terangkat!

    :)

    ReplyDelete
  6. mamadhea>>sy tlupe ltk tlur hehehe..mmg auwwwmmm hehehe

    ReplyDelete
  7. dni hari ni tak makan lagi. duk pekena air je.. tak sempat. huhu lapa ni

    ReplyDelete
  8. dni>>alahai siannye..mkn le..kang kurus kering lak..hhehehe

    ReplyDelete
  9. lauk yg simple camnih lg selera nk makan.. silap gaya leh bertambah2 makan.. hehe..

    ReplyDelete
  10. ct rahani>>btul la ct..mmg btmbh selera..

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!