Dari Dapur Hernee Nazir

Menjamu Selera Petang Semalam :)

Monday, December 06, 2010

Semalam petang kononnya plan nak cari pisang goreng macam dalam entri ni, tapi sayang seribu kali sayang, semua warung2 tutup. Terus rasa kuciwa hehehe. Dalam pada tu fikir2 apa nak makan petang2 tu ek.

Singgah kedai sekejap, capai roti, baked beans, mayonis dan cream of chicken. Balik rumah teruslah ke dapur buat apa yang patut.



 Roti cicah baked beans


**Bawang besar (potong dadu) & bawang putih (cincang halus) ditumis sehingga naik bau dan masukkan setin baked beans. Selalunya saya goreng telur dan sausage, tapi semalam rasa banyak sangat pula yang ada pun tak terhabis.




Ayam goreng cicah sos dan mayonis

**2 ketul kepak ayam dan 2 ketul peha ayam saya lumurkan dengan garam kunyit je. Tak sempat nak peram dengan segala macam bahan2 yang menyedapkan tu hehehe.



 Kimball cream of chicken..


**Saya beli yang dalam kotak, senang je panaskan air terus lebur hehehe. Hajat hati nak cream of mushroom tapi tak ada stok pula. Hentam sajalah janji kenyang.

Ini saja menu minum petang seorang diri saya semalam sementara menunggu kepulangan En. Nazir dari wedding photoshoot kat Segamat. Alhamdulillah kenyang :)


©Hernee Nazir – Selamat bercuti untuk warga Johor sempena Awal Muharram 1432H.. Yahooooo..boleh lepak2 kat rumah.. heaven! :)

You Might Also Like

8 Th♥ught (s)

  1. mmm....sedap n simple...btw.baked beans tu bleh makan terus ye?xpayah masak dulu?

    ReplyDelete
  2. hahaha name masakan die tue yang paling best..
    sebut name masakan jer dah tau bahan2 die.. :D

    ReplyDelete
  3. kin>>sy x pnah mkn trus..biasenye sy msk dlu..tu tumis ngn bwg bsr n bwg putih tu..

    ReplyDelete
  4. Superb blog post, I have book marked this internet site so ideally I’ll see much more on this subject in the foreseeable future!

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!