Adik²

Mandi Manda @ Melaka Wonderland Theme Park & Resort

Friday, December 16, 2011

Sampai juga ke last episode of our ‘coti2′ ke Melaka :) Fuhhhhhhhhhhhh.. jenuh nak menaip sebenarnya tu yang lambat keluar entry ni. Banyak nak cerita, tapi saya ringkaskan je la.
Dalam previous entry, lepas ronda2 Banda Hilir kami nak ke Melaka Wonderland, menunaikan hajat Mommy Ngah yang teringin sangat nak mandi manda kat sini. Layankan je la walaupun ummi dengan Ilham mampu tengok jek.
Yeay! Dah sampai 
walaupun tersalah masuk jalan
 ;)
313208_300498996645036_100000548156241_1164419_975321243_n
..budak kechik tu tengah lalok baru bangun tidur ;)
_DSC3555
Mommy Ngah yang gila nak melompat.. bergegar bumi Melaka :)
374147_300502256644710_100000548156241_1164437_540265460_n
Celik dah matanya.. on the way nak ke bangunan depan tu.. apa entah namanya..
Sampai je, saya dan Ilham menunggu diorang berdua ni salin baju, sempatlah ambil angin sekejap tengok budak2 sekolah main2 air. Lepas tu kami menuju ke kawasan atas sikit, saya dan Ilham lepak kat Cafe diorang main2 air kat bahagian atas tu.  OMG! Mahal sungguh makanan kat cafe ni, bukan sedap mana pun.. oooppsssss.. terkomplen pulak ;p
Nahhh.. jom layan gambar kanak2 ribena before meninggalkan Melaka Wonderland Theme Park & Resort. Gambar diorang mandi manda kat atas tak ada sebab tak ada siapa nak snapkan. 
_DSC3561
Mommy Ngah..
_DSC3574
Babah..
_DSC3567
Dah macam kanak2 ribena ;)
_DSC3569
Gasak le nak berlumba :)
_DSC3577
Ilham tetap tidur ;)
326289_300502263311376_100000548156241_1164439_431456235_o
Ummi dengan babah je yang syok sendiri bergambar.. Ilham bo layan!
_DSC3578
Nyenyak betul lepas dapat upah ..
Lepas diorang puas mandi manda, kami pun bersiap2 nak balik diorang nak salin baju. Sementara tu saya merehatkan diri kat Rest N Go dan ditiru oleh dua orang ni yang kata penat mandi manda.
_DSC3584
Mommy Ngah yang kepenatan..
_DSC3585
Babah pun penat katanya ;)
_DSC3586
Ilham maintain tidur.. senang hati ummi..
_DSC3588
Nak jugaaaaaaaaakkkkk.. penat layan Ilham :)
Dah yok balik..
374147_300502266644709_100000548156241_1164440_676080446_n
Kat atas stage tu tengah joget2 chicken dance dan lagu poco2 hahaha..
374147_300502269978042_100000548156241_1164441_1853450995_n
Tak ada aksi lain selain nak melompat tau Mommy Ngah ni..
_DSC3609
on the way.. ;)
_DSC3612
Sian Mommy Ngah..hahaha
_DSC3614
Us ;)
_DSC3616
Sebelum meninggalkan Melaka Wonderland Theme Park & Resort
_DSC3619
Happy family ;)
_DSC3621
Babai Melaka Wonderland Theme Park & Resort.. tunggulah kalau masih ada hati nak ke sana kami jejakkan kaki lagi la. Tunggu Babah belanja masuk Legoland, Nusajaya pulak macamana best ke tak nanti ngee~ (Babah.. sila take note! ;) )
Ok nak share :)
Waktu Operasi :
Weekdays (Mondays to Fridays)
10:00 am – 7:00 pm
Weekends (Saturdays to Sundays including Public and School Holidays)
9:00 am – 7:00 pm
Harga Tiket :

(TUESDAYS – FRIDAYS)

ADULT – RM26
CHILDREN – RM20


(SATURDAYS, SUNDAYS, PUBLIC HOLIDAYS AND SCHOOL HOLIDAYS)

ADULT           RM 30
CHILDREN     RM 25
CLOSED ON EVERY MONDAYS EXCEPT DURING PUBLIC HOLIDAYS AND SCHOOL HOLIDAYS

Senior Citizens 55 years and above RM15.00*
Admission is free for children under 3 feet tall (90cm)

How To Get There!
Ok itu saja sedikit sebanyak info kalau ada yang teringin nak ke sana :)
Alhamdulillah.. siap sudah entry ni.. yippieeeeee!

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!