Me

Helloooo.. Saya Bukan Makcik Jual Kopok.. Hokkay!! ;)

Friday, January 27, 2012

Di suatu pagi yang tak berapa nak sunyi.. (chewah.. intro poyo..sepoyo tajuk ;) )
Lokasi kejadian adalah di depan pintu lift bangunan opis..
Sedang asyik menunggu pintu lift yang lembab macam siput sedut nak terbuka, saya ditegur sapa oleh dua orang sahabat Encik Nazir.
Sipolan A: Aeh.. macam kenal je..
Saya: Aeh.. kenal ke? Macam tak kenal je..hahaha..
Sipolan B: Aeh ni muka Nazir ni.. (sambil gelak2)
Saya: Hehehehe (senyum kambing..dalam hati mungkin diorang salah sorang yang nampak muka saya seiras dengan Encik Nazir)
“Ting” (pintu lift terbuka..jom serbu!!! ;) )
Sipolan A: Beg beso2 ni mesti jual kopok..
Saya: Banyak la ko punya jual kopok.. alhamdulillah ni rezeki untuk anak..
Sipolan A & Sipolan B gelak2an saya yang kononnya “MAKCIK JUAL KOPOK”
****hahahaha..kelakar la konon.. saya tak tahulah jawapan saya tu dorang faham ke tak****
Helloooooooooooooooo.. Saya bukan “MAKCIK JUAL KOPOK IKAN MAU PUN KOPOK LEKOR HOKKAY!!!”
Saya ni breastfeeding mom yang mengusung ke hulu ke hilir breastpump bag ni pergi opis tau. Mentang2 bag saya besar gedabak, ada ke kata saya jual kopok ciskek betul hahaha~ Saya tahu niat diorang nak bergurau. Saya tak marah pun.. saja je buat entry ni, malah saya bersyukur sangat2 sebab dikurniakan zuriat dan diberi kekuatan menyusukan anak saya dengan susu ibu.
Nak tengok tak “MAKCIK JUAL KOPOK” posing dalam opis :)
Nahhhhhhhhhh..
Ada gaya jual kopok ke?
Nahhhh.. close up sikit :)
Kesimpulannya, saya bukan “MAKCIK JUAL KOPOK” saya mengusung breastpum bag untuk mengepam susu di opis ya. Bukan saja2 menayang beg ni pergi opis. Tidak sama sekali. Saya anggap ini salah satu pengalaman saya dalam memperjuangkan susu ibu. Doa saya mudah2an makin ramai ibu bapa dan bakal ibu bapa yang terbuka hati untuk menyusukan anak2 dengan susu ibu yang tak ternilai khasiatnya.
Happy Breastfeeding Mommies! ;)
Sekali lagi.. “SAYA BUKAN MAKCIK JUAL KOPOK” ;)
Hernee Nazir – Kopokkkkkk.. kopokkkkk.. sape nak beli kopok? ehhhhh.. ;)

You Might Also Like

3 Th♥ught (s)

  1. haha....tgk gaya xde la mcm mkcik kopok..tp mcm untie cuci tipon opis hihi....sbb ade 2 beg...xpe kak long...xlme lg sy pn begitu...tp nsb la opis cinonet,xjmpe ramai org utk naik2 lift....hihi

    ReplyDelete
  2. kahkahkahkah...
    macam2... ahkak sokmo ditegur kalau dtg ofis, balik ofis...
    NAK BALIK KAMPUNG KE? sbb beg berbondong2... hihih

    ReplyDelete
  3. nor>>hahaha tu la..mcmane la jd makcik kopok plak..huhu

    kak laila>>hahaha..senasib la kite kak..pdulikn jek asal ank kite dpt mnum susu ibu kan..hehehe

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!