En. Nazir

RAMADHAN Is Around The Corner.. Sudahkah Anda Mengganti Puasa ;)

Friday, April 13, 2012



98 days away from RAMADHAN.. Sekadar mengingatkan DIRI SENDIRI, ahli keluarga dan kawan2 semua, kerana bulan Ramadhan dah semakin menghampiri kita. As for me, of course banyak hari yang kena ganti sebabnya.. the whole month actually saya tak berpuasa sebab masa tu saya dalam pantang.
Jadi bermula this week onwards saya akan mengganti puasa saya sebanyak 29 hari.. insya’Allah. Mudah2an Allah permudahkan.. dan baru saya tahu sekarang cabaran berpuasa sambil menyusukan anak. Hari pertama mengganti puasa sejak sekian lama tak berpuasa, ohhh saya sangat toye.. kebetulan pagi lepas sahur saya diserang cerry berry.. ohh dugaan.. saya kuatkan juga.. dan di ofis saya “kekurangan bateri” ;)
Tepat pukul 1pm saya dah melepek kat meja..
(snap gambar dulu before meneruskan peniduran ;) )
Hari tu En. Nazir kerja morning shift, pagi dia dah bagitau maybe dia nak balik awal nak temankan saya berbuka puasa. Saya ok je, kalau dia busy pun tak apa.. saya boleh berbuka sendiri. Tepat pukul 5.30pm kami bergegas balik ke rumah. Relax2 sekejap.. kemudian bersiap2 berbuka kat Restoran Saujana.
#En. Nazir ni macam2 tahu2 je saya terliur nak makan Siakap 3 rasa ;) #
Sampai2 terus order..
Siakap 3 rasa..
Tomyam Seafood..
Brokoli Sos Tiram..
Mereka berdualah peneman saya berbuka puasa :)
Syurga saya dan harta dunia akhirat saya.. thanks sayangsss :)
Ok. next week sambung lagi.. semoga semuanya Allah permudahkan..
27 days to go.. INSYA'ALLAH:)

You Might Also Like

1 Th♥ught (s)

  1. orang JB ni la yer..hmm sama la kite...anyway singgah2 la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal tempat2 makan menarik di JB nih...dan jangan lupa follow ok TQ TQ

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!