Family's Activity

Ummi’s Birthday Celebration @ Putra Smoke BBQ & Steamboat

Wednesday, May 23, 2012



Ohhh.. 2 hari tertunggak entry ni..
Thanks to my hero beso En. Nazir for the arrangement of my birthday celebration. Thanks kat adik2 yang memeriahkan makan2 malam tu. Thanks juga kat hero kechik sebab bagi kerjasama walaupun tak berapa sihat.
Yummy.. thanks babah!
Tak sangka ummi dah 21 tahun lalalalalalala~ ;)
My sweet little family :)
**as usual.. ummi dengan babah beriya tengok camera, Ilham suka dengki buat tak tahu ;) **
Kat mana kami celebrate???
Si peminat bbq & steamboat tegar haruslah mencari steamboat kannnnn.. so kami pun terjah laaaaaaa..
**geng2 steamboat En. Nazir yang survey tempat ni.. tapi kami yang sampai dulu ;) **
bahan2 mentah yang sangat2 menawan tekak ;)
the veggies..
dua pilihan kuah.. sup biasa atau tomyam
**dua2 pun sodap :) **

ayam dan daging yang dah siap marinate..
seafood.. udang memang besar dan fresh.. sangat puas hati..
ini mangkuk saya! :)
Ilham takut tengok bear tu..hahaha
Tengok sekeliling.. meja kami paling meriah.. huh memang keluarga kuat makan ni ;) Lantak la kan, janji bahagia. Tengok tu muka2 penggemar steamboat tegar. Ajak Tok Ayah Ilham tapi dia biasalah busy macam YB ;) Tapi dia janji nak belanja makan juga sempena birhtday ummi Ilham ni, cuma tengah tunggu hari sesuai je. Nak ajak this week, kami nak balik Batu Pahat pulak. Tak pe banyak masa lagi :)
Ok, untuk review  Putra Smoke BBQ & Steamboat ni.. overall sangat2 memuaskan hati.. seriously both kuah memang sedapppppppp.. bahan2 mentah banyak sangat pilihan.. ada variety of sauce.. sedap pulak tu.. rempah marinate tu yang penting sedappppppp.. air pun banyak pilihan.. cuma satuuuuuuuuu je.. kalau ada nasi goreng ke lagi sedap.. ni nasi memang tak disediakan.. harga pun berpatutan.. untukdewasa RM18.50 kanak2 5-12tahun RM10.. aiskrim sila ambil free :) Tekak kami memang kata sedap la.. next time konfem nak datang lagi :)
Nak cuba Putra Smoke BBQ & Steamboat.. pergi la terjah ke No. 375, Jalan Kenangan 29/9, Bandar Indahpura, 81000 Kulaijaya, Johor. Iklan free.. ikhlas ni.. tapi kalau taukey dia baca nanti kami datang bagi la diskaun sikit ye ;)
Ok, sekian saja cerita makan2 masa birthday saya.. thanks again to my heroes and my siblings. Babah.. bila ummi boleh redeem hadiah ni?? Tak sabar ni ;)

You Might Also Like

1 Th♥ught (s)

  1. HN!
    awak yg sampai dulu... ahkak yg dekat gillerr ni pun lom sampai ke sana lagi...
    Ni boleh lah coba2 ni dh ada review best! heheheh

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!