Alhamdulillah melangkah ke penghujung Ramadhan ke 3.. Menu iftar kami berdua semalam.. Sotong campur udang sambal, kepak ayam goreng dan sayur kobis masak tumis air..ohh ada lagi tambahan rojak buah beli di R&R dan sebiji limau sunkist yang En.Nazir bawak balik dari kerja semalam.
Mula2 nak ke Param.. Sekali fikir2 balik nak beli apa? Nak makan apa? Hmmmm.. Lebih baik masak je la.. Takut2 nanti beli ikut nafsu last2 terbuang kan membazir tu namanya.. Jadi balik kerja singgah kedai beli apa bahan2 dan masak mana yang sempat. Sepanjang Ramadhan waktu bekerja saya start 0830  hingga 1700 hrs dan rehat dipendekkan 1/2 jam sahaja.
Macam biasa time ummi dan babah makan, si kecik tu sibuk juga keliling meja nak capai makanan..sabar je la kan sampai tergolek2 tepi meja..hehehe..
Oklah..nak fikir apa menu Ramadhab ke 4 ;-)



Published with Blogger-droid v2.0.6