Dari Dapur Hernee Nazir

Eid Mubarak 1433H | Adeeb Irfan In The Houussseeeee :D

Tuesday, August 28, 2012


[scheduled entry]
Adeeb Irfan In The Houussseeeee.. ;)
with ummi and ayah datang beraya rumah Abang Ilham..
Seeeeee..
Ummi sempat posing dengan Adeeb..
bagi chance ummi dan ayah Adeeb mamam kuih raya..


ampunkan saya wahai Ummi Adeeb..
nampaknya terkantoi di situ..
Ilham sedang membuli Adeeb..
dah beberapa kali saya perhatikan..
Ilham memang suka main telinga baby lain..
sebelum ni dia duk menggentel telinga sepupu sepapat dia..
fikir punya fikir..maybe dia terikut pe’el ummi dia kot..
suka gentel telinga dia dan babah jugak ;) .. hehehe~
bila meriba dua2 budak ni, terbayang pulak..
kalaulah saya ada dua2 hero sekali sekarang..
macamana agaknya ek? ;)
jom tengok ummi dan ayah Adeeb menjamu selera..


ayah Adeeb malu2 miaawww..
ummi Adeeb sempat berhenti suap ;)
apa yang dorang makan selain kuih raya yang..
BUKAN buatan saya tu ;)
ni haaaa.. sempat juga buat Kue Tiaw Goreng untuk tetamu..


Kue Tiaw Goreng simple jek..
main campak2 je tu.. letak meatball sikit..siap!
hanya Dari Dapur Hernee Nazir..
kalau nak rasa jemput datang rumah.. :)
si hero kechik bila tengok orang makan..
dia pulak yang berangan..
tadah tangan baca doa..
dia ingat ummi nak suap dia..
jadi dengan gigih ummi gorengkan dia mee hoon goreng sikit..
sian anak ummi..
taraaaaaaaa.. ;)


mee hoon goreng Ilham dah siap..
jom mamam.. :)
pestaim bagi mee hoon goreng..
resepi nanti saya share :)
selain dari kue tiaw goreng..
hidangan yang TIDAK diangkat untuk tetamu ialah..


udang ketak idaman tekak ummi Ilham ;)
beli masa singgah kedai petang tu..
macam teringin pulak nak makan..
beli 3 ekor, rebus macam tu jek letak garam sikit..
nyummmmeehhhh..manis isinya.. :)
sorry ye ummi dan ayah Adeeb segan nak keluarkan..
apa pun thanks untuk Adeeb’s family sudi datang beraya
ke Rumah Manis Rumah Abang Ilham ni..
nanti kami datang rumah Adeeb pulak :)

You Might Also Like

6 Th♥ught (s)

  1. yang lain saya tak terliur tang udang ketak tu huwaaaaaa harus cari huhuhu

    ReplyDelete
  2. alamak sy sudah bsalah menterliurkan mak buyong..gi try cari kedai abg din..hehehe

    ReplyDelete
  3. nmpk sgt ummi adeeb ni nk posing lebih kn hehe...sgup berenti suap....tp rugisss rs sbb malu nk tambah hahaha

    ReplyDelete
  4. mentel tau malu2..siap ckp nk raye umah org lain..hahaha

    ReplyDelete
  5. tp mmg nk beraya umh mmber pn lah...xbaik tau hehehe....

    ReplyDelete
  6. hehehe..next time kami msk anto umah awk..tp segan sbnonye nk bg org mkn..tkut x sdap ;p

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!