Ramadhan Al-Mubarak

Ramadhan Day #22

Saturday, August 11, 2012




Ramadhan ke 22.. angan2 saya nak buat bubur lambuk.. sekali dah petang baru perasan tak ada kenderaan nak ke kedai sebab kereta En. Nazir bawak. Terus saya whatsapp dia, sebab tak ada idea nak masak apa dah. Sekali dia request nak makan nasi goreng, telur mata lembu dan ikan kering sepat. Alhamdulillah semua stok tu ada kat rumah. Makanya bersilatlah saya kat dapur dengan budak kecik tu nak menyediakan menu berbuka puasa.
Bila buat nasi goreng ngam2 ni rasa macam tak cukup pulak.. hehehe nak buat lebih takut tak habis pulak hehehe. Malam sambung kemas2 rumah.. lepas tu lepak rumah Tok Ayah Ilham yang dalam proses make over tu.. sambil main bunga api ;) Lepas sembang2 kami ngeteh pulak kat Pak Adam Corner. Tujuan asal ngeteh jek, sekali hambik ko semua sorang semangkuk sup ekor. Alhamdulillah rezeki kenyang perut suka hati :)

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!