My Hero Kechik - Ilham Syahmi

[Check Up 14 Months] Hero Kechik Yang Maintain Selim :)

Thursday, September 13, 2012


LIKE UMMI LIKE SON ;)

hahahaha.. ayat tak boleh blah..
kisahnya, ummi yang terbabas sehari appointment date kat KK..
memang ingat 12/9.. tapiiiii.. ada tapinyaaaaaaa..
kad ummi lupa simpan kat mana ;)
so tadi lah masanya membawa si hero kechik ni..
sebab kad dah jumpa dalam keta ekeke~


check up kali ni..
timbang berat jek..
tu pun ilham meraung macam nak kena injection..
tak apa ummi faham sebab ilham tak sihat..
kita sama2 tak sihat..hidung sumbat! huhu~


hokkay.. sila tengok graf berat ilham yang tak tentu arah tu ;)
nurse dah tegur, timbang naik tak banyak..
ok fine.. berat ilham cuma 8kg di usia 1 tahun 2 bulan..
seliam kan anak ummi?
last timbang 7.7kg.. naik cuma 300g jek..
nurse tanya.. makan.. menyusu ok tak?
ummi jawab semua pun ok..
nurse kata next 2 months datang check up..
kalau tak naik juga, kena jumpa encik doktor..
dannnn..nurse bagi..


ubat cacing..
vitamin..
ubat cacing kemam atau pun larutkan dalam air..
vitamin.. minum setiap kali lepas makan sehari sekali..
ok mudah2an ilham bagi kerjasama..
dan dapat naik sikit beratnya..
ummi tak kisah ilham selim yang penting sihat..
walaupun ummi agak risau ilham tak berapa berat..
dalam masa yang sama ummi gumbiraaaaaa..
sebabbbbbbb..
tuuuu… tuuuu..
bacalah kat bawah tu.. ;)


yeay! alhamdulillah..
tanpa dayet mayet semua..
ummi dapat turunkan berat badan walau tak banyak..
before ni 56kg.. sikit2 perlahan2 turun..
and now 52.4kg.. yeay!
million thanks to hero kechik and hero beso..
angan2 ummi setinggi everest ni kalau boleh nak turun lagi 2 kg..
tapi babah kata jangan kurus2 sangat dia tak suka..
hmmmm.. ummi sebenarnya redha je kurus ke gemok lantak..
janji ilham dan ummi sihat..
makan tetap makan.. no skip2 hokkay..
nanti macamana ummi nak hasilkan susu untuk ilham.. :)
oklah membebel lebih2 pun tak guna..
mari kita berusaha naikkan berat badan ilham dan turunkan berat ummi dan babah..
hahahahaha..tetiba babah terlibat pulak kan.. ;)
sorry babah.. ummi lap u lah! ;)

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!