Cuti2

Cuti2 Raya @ Glory Beach Resort, Port Dickson

Monday, September 03, 2012



last week kami bercuti2 raya di Glory Beach Resort, Port Dickson..
kebetulan nak ke majlis perkahwinan bff en.nazir, kamarul & mastura..
majlis diorang kat kuala pilah.. so kami ambil kesempatan
singgah ke PD.. family pok teh pun nak join sekali..
yeay!

kami check in lambat sikit sebab terkandas jam kat senawang..
family pok teh dah sampai dulu..
sampai je, kami ambil kunci dan book untuk bbq set untuk aktiviti malam..
kami ambil 2 apartment 2 bilik je..
sekejapan lepas check in, dfamily makcik dari putrajaya sampai..
diorang pun join sekali.. bertambah meriah :)

539402_501941489834118_463861714_n

cover album cuti2 raya.. edited by en. nazir :)

527192_501955829832684_626200476_n

budak kechik ni verangan ter’hello2′ entah siapa nak di call..
gambar ni ummi yang snap.. tak sangka babah pilih juga ;)
lepas maghrib kami terus turun bawah..
dah tak sabar nak berbbq.. nyum2..
masing2 dah kebuluran lepas swimming petang tu..

223899_501951156499818_1880959410_n

bukti sahih mommy ngah yang laparrrrrrr..

294547_501954129832854_1071681805_n - Copy

eiqa, pakcik, makcik, ilham dan ummi yang tengah ngap2 kambing..

296052_501955583166042_1238080193_n - Copy

pakcik dan makcik.. ewahhhh macam baru kahwin gitu..

393442_501949049833362_303508331_n

man behind the scene.. papa cu the tukang kipas..
babah masa ni ngelat pergi snap gambar penyu..
kebetulan diorang lepaskan anak2 penyu ke laut..
ayam dan kambing tu sayalah yang perap malam sabtu tu..
kata diorang sedap..saya pun kata sedap..
aeh terpuji diri sendiri pulak ;)

375859_501954263166174_1137799020_n

acu ala dan mama cu tu menempel je.. ;)

399599_501952449833022_773501000_n

ni assistant papa cu yang sebenar..
tolong2 membakar :)

539365_501955183166082_2031150626_n

ewaaaahhh.. satu lagi pasangan bahagia :)

563165_501949973166603_2116209563_n

kami buat hal sendiri..
makan.. makan.. dan makan..
tak hirau orang sebelah yang kebanyakkannya cina..
india pun ada..diorang pun berbbq juga.. :)

564722_501949163166684_1915965549_n

pak ayan ni acting je lebih hehehe~

405774_501954453166155_555568012_n

oooppssss.. kami feeling2 pergi hanimun berdua ;)
padahalllllllllllllllllllll..

304542_501954536499480_571999920_n - Copy

budak conet ni ada..hehehe
haisyhhhh..dia boleh tak tengok kamera pulak..

549752_501955363166064_552723143_n

mama cu and papa cu :)

556631_501954376499496_595935788_n

2 orang menantusssssss tok ayah..
waiting for the next menantu ;)

542434_501955013166099_1877044917_n

yeahhhhhhhh..kami beramai2..
dah macam kanak2 ribena :)
dalam pukul 10 lebih kami balik apartment masing2..
kekenyang dan kepenatan..
esok pagi nak swimming lagi before check out..
so cari stamina ;)
pagi.. pergi breakfast dulu kat cafe..

292039_501956809832586_999300923_n

pak ayan main2 jelir lidah pulak ;)

293352_501947586500175_1302082849_n

sedih noooo muka nek teh ni..hehehe

487988_501947369833530_2034014106_n

ummi dan ilham muka ngantuk :)

556606_501946039833663_227109010_n

acu ala and ilham..
untung ramai assistant ummi dukung ilham ;)
jom tengok keletah hero kechik saya..
asyik nak buat iklan darlie jek..
tayang gigi yang 8 batang tu ;)

574569_501942793167321_1081610477_n

geli no hati dia aeh..

251541_501942583167342_1622918002_n

next action..

378221_501942189834048_44131788_n

style gini pulak..

405348_501942353167365_1916541068_n

uiksssss..cabut gigi tu kang ;)

298718_501942026500731_109058961_n - Copy

sampai mak yong pun jangkit hehehe..

lepas breakfast time to swim..
ilham pun suka swimming tauuuuuuu.. ;)

292927_501948879833379_21648936_n

kanak2 dan mak budak ribena :)

393394_501947713166829_178195325_n

mak yong terer swimming..
malu kak long tau yong..
kak long reti berenang itik jek ;)

400372_501948309833436_1316174937_n

budak conet yang suka gila berendam..
seeeee..

402844_501948163166784_1849768710_n

kata babah nanti dia ajar ilham berenang..
ok la tu, babah pandai berenang..
kalau nak harap ummi jawabnya..
ilham pandai berenang itik yo lahhhh..

lepas swimming, kami bersiap2 berkemas2 nak check out..
lebih kurang pukul 12pm semua bersurai..
kami terus tuju balik gelang patah..
pok teh singgah MRSM muar hantar ayong..
makcik terus balik putrajaya..
cuti2 yang singkat tapi sangat happy dan puas hati..
harap2 lepas ni dapat cuti2 sama2 lagi..
nanti kita plan next destination untuk family day ok..
:)

info sharing untuk yang berminat nak stay kat  Glory Beach Resort, Port Dickson
(iklan freeeeeeeeeee)
1 apartment (2 rooms) = RM280 per night
additional 1 mattress = RM30 per mattress
additional 1 bed = RM40 per bed
bbq set = RM100 (bahan2 sila bawak sendiri ;))

so far ok lah kawasan dan view..
memang selesa walaupun kami ramai..
kalau ke sini lagi nak try tempat lain pulak :)

You Might Also Like

1 Th♥ught (s)

  1. hi..hope xmind jwb Leman's Poll kat pge ni http://lemanbbq.blogspot.com/ and like http://www.facebook.com/LemanBBQ

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!