Family's Activity

Dinner @ Bubur Nasi Istimewa No. 1, Sentosa

Tuesday, October 02, 2012



malam isnin..
mama cu n papacu ilham janji nak bawak kami makan2..
hoooyeaahhh.. ummi ilham on jek..
kami ke taman sentosa nak pekena bubur nasi istomewa no. 1..
lama gila kot tak makan bubur kat sini..
nahhh lokasi bagi mereka yang belum pernah mencuba..
ummi ilham terajin nak share ni ;)

credit map: jbfoodclub.com
Nama Gerai : Bubur Nasi Istimewa No. 1
Lokasi : Deretan Gerai Makan, Jalan Sutera, Taman Sentosa

budak kecik ni yang menumpah kasih papa cu..
babah tak ada, jadi papa cu la jadi tempat bermanja..


papa cu kata.. “ilham buat peace”
sekali ilham pun berusaha buat “peace”
tapi cari cucuk pipi pulak hehehe..
ok.. nak tayang makanan pulak..

bubur nasi istimewa

digandingkan pula dengannnnnnnnnnn..


kangkung goreng belacan, samba likan bilis, telur masin, kacang, jeruk cepoh, ikan masin, sambal..
tambah lagi dengan..


kupang sambal yang sangat2 sedappppppppppp..
sumpah tak tipu ;)
sambal dia rasa ada manis2 sikit..
fuuhhhhh.. 3 pinggan kami order.. ;)
makanan yang tak ada dalam gambar..
sepinggan lala sambal..
seekor siakap bakar..
10 keping otak2 kempas..
ohhhhh sangat kenyang hokkay..
sendat perut ummi ;)


yeahhhh..
sempat juga kami posing dua beranak..
sebenarnya nak suruh mommy ngah gambar makanan..
sekali gambar kami pulak dia snap..
gambar makanan tu bergego2 sebab sibuk ummi nak snap..
sibuk juga dia nak capai henpon ummi..
lepas makan2 kami pun balik senang hati..


hasil kepenantan makan bubur..
hero kechik ummi tidur dengan penuh bergaya..
terkangkang sekali kan..
sampai ummi dah siap nak pergi kerja pun dia tak bangun lagi..
ilhammmm.. ilhammmmm.. muncung tetap maintain ;)
thanks papa cu n mama cu belanja kami makan :)
p/s next “makan2″ plan on  tok ayah’s birthday (10 oct ’12).. hmmmm kena book calendar tok ayah awal2 ni..kalau tak schedule tok ayah full je memanjang ;)

You Might Also Like

1 Th♥ught (s)

  1. As salam semua.

    Peminat bubur nasi boleh cuba pula signature kami di 'The Midtowners' di midtown jalan semarak KL(berdepan bangunan jupem). Bermula pkl 8 mlm - 2pg, setiap hari kecuali Isnin.

    Cari kami di instagram. #midtownsbuburnasi #themidtowners

    Insyaallah, tidak akan mengecewakan.:)

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!