Dari Dapur Hernee Nazir

Isi Perut Petang Sabtu ;)

Tuesday, October 16, 2012

petang sabtu lepas balik dari redeem annual pass legoland..

perut rasa lapar pulak..

dari pagi keluar memang tak masak apa..

babah ilham tanya maggi ada tak?

maggi memang ada stok tinggal 2 bungkus..

terus je la.. ummi ilham bersilat kat dapur..

fikir punya fikir..

kalau ummi dan babah makan..

sure lagi konfem budak kecik tu nak ngendeng..

apa nak masak untuk dia ek..

belek2 dalam kabinet..dalam fridge..

ok.. ummi dan babah makan maggi..

ilham ummi buatkan mee hoon sup ye..

selang beberapa minit..

taraaaaaaaaaaaaaaaaaa..

 

2012-10-14-01-15-24_deco

 

maggi tomyam serbaneka untuk ummi dan babah..

 

 

2012-10-14-01-15-55_deco

 

mee hoon soup untuk si hero kechik.. Winking smile

terbaekkkkk Thumbs up boboiboy..

mee hoon soup ilham tu main campak2 je..

bahan2>> mee hoon, sedikit bawang besar dan bawang putih, carrot (potong halus2), brokoli, isi ayam, sedikit air, minyak jeton, secubit garam..

cara2>> mee hoon di celur dan asingkan..tumiskan bawang2.. dah naik bau masukkan air..kemudian masukkan isi ayam sampai empuk dan mendidih, masukkan brokoli dan carrot.. cubit sikit garam.. masukkan mee hoon.. dah siap!

nahhhhh..

ini dia budak yang makan mee hoon soup tu..

dia makan mee hoon sambil mandi mee hoon sekali..

kelassssss kan..

 

535730_521459141215686_148056545_n

 

saja je minggu ni buat latihan makan sendiri..

sebelum tu ummi suap dulu bagi kenyang..

agak2 dia dah kenyang baru bagi dia suap sendiri..

ok nanti nak tayang lagi gambar dia makan nasi sambil mandi nasi pulak.. Nyah-Nyah

stay tuned! High five

You Might Also Like

3 Th♥ught (s)

  1. hehehe...latih makan sendri ek ilham..gud boy...tapi bersepah tu ya ampunn....penat ummi mengemas ehh...

    ReplyDelete
  2. hehehe..tu la..ummi kena tabah je la bile tngok berterabur mknan die buat..hehehe

    ReplyDelete
  3. J'ai l'intention de faire un cours de littérature anglaise à l'écriture créative degré de premier cycle, à partir de 2010. Au départ, je voulais juste d'apprendre l'anglais, mais récemment, j'ai décidé que je serais mieux à la littérature anglaise à la création littéraire. Y at-il des universités qui sont particulièrement bon pour l'anglais écrit et créative? Un grand nombre des universités J'avais déjà été à la recherche de ne pas offrir le cours, et The Times University Guide offre seulement un tableau de la ligue anglaise. Toutes les réponses apprécié! (-:.

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!