My Hero Kechik - Ilham Syahmi

Check Up 1 year 6 months :)

Monday, January 21, 2013


hari selasa lepas check up 1 year 6 months untuk hero kechik saya..
macam biasa fokus utama adalah "berat ilham"
sampai2 klinik dia buat kuih dulu..cessss
terpaksalah ummi mengumbah kat toilet klinik..
sampai luka2 kaki dia terbolos dalam lubang air kat toilet..
heiii bertuah punya ilham..

lepas je settle..
ummi dah babah tak sabar2 nak menimbang..
surpriseeeeeeeeeeeeeeeee..
8.3kg!
gulpppppp!!!
betul2 surprise..
100gm je yang naik??
haiyokkkk.. apa mahu jawab ni..
dan seperti biasa..
ummi jawab je la..
ilham ni memang makan kus semangat..
cuma 2 minggu lepas dia demam..
selera kurang sikit..
lepas tu dah ok dah..
banyak je yang dia makan..
maybe memang dah tulang kecilkan..
nampak dia meninggi je la..
ummi babah dia pun selim2 je..
**matilah statement perasan sendiri**
nek pah cakap.. ilham ni ikut mak dia dari kecil..
badan sekeping jek..hahaha
kecil2 dulu memang sekeping..
dah kahwin..dah beranak ni berkeping2 dah ekeke~

ok stop merepek..
masa untuk mencucuk lengan kanan budak cikedingdang ni..
your turn babah!
:)





babah dah ambil alih tugas..
menenangkan ilham yang mengepoh tengok ubat2..
sambil mulut membebel.. "air..air.."
bila tengok ubat2 beratur..





sempat nak tunjuk "peace" yang tak menjadi kat ummi..
padahal dah cuak tu :p





percubaan melarikan diri yang tak berjaya..
babah lebih tangkas nampaknya..
hehehe..ummi tengok jarum tu seriau..
sampai nek pah kata..
"aeh..mak kau ni..dia pulak yang takut"
hahahahaha..





ok get ready ilham!
dia dah seriau tengok jarum..




hoooyeahhhh..
tak sempat nak lari dah..
nek pah terus cucuk..
menjeritlah kejap hero kechik ummi..
nak nangis tapi tak jadi..
sebab kami bertiga umpan "boboiboy"
cakap boboiboy ada dalam peti biru nek pah..
hahahaha..sian ilham kena kelentong..
sorry aeh sayang..





dah settle semua..
teruslah balik rumah..
next month kena timbang lagi..
haiyoooo..
sebab ilham dah masuk ke garisan kuning..
kalau tak naik banyak kena jumpa doktor gamaknya..





ni hasil kerja tangan hero kechik saya..
tak tahulah sama ada dia tak puas hati kena cucuk ke..
tak puas hati kena tipu pasal boboiboy ke..
tak puas hati sebab makan banyak tapi tak naik berat ke..
sebab dia rampas kad ni pada ummi dah dengan selamba kodoknya mengoyakkan..
ilhammmmmmmmm..apa ummi nak jawab dengan nek pah nanti..
huwaaa..pergi dikoyaknya kad ni..
kenalah ummi selotep kan..
bertuah punya anak..
saja je nak bagi doktor keliru tengok graf dia yang tak jadi tu kan..
bijak juga taktik ilham ni..hahaha

dah2 la ummi ilham..
cukup2 la mengarut..
tunggu je la update next month ye..
harap2 naik lah banyak sikit..
apa pun tak kisah la janji sihat walafiat..
:)

You Might Also Like

5 Th♥ught (s)

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. National Drug Code Reporting buy azithromycin no prescription - order zithromax http://www.boggietownmovie.com/, [url=http://www.boggietownmovie.com/]azithromycin without prescription [/url]

    ReplyDelete
  4. Natchitoches La Drug Test purchase meridia online - buy cheap sibutramine http://www.meridiaonlineorder.net/#buy-cheap-sibutramine , [url=http://www.meridiaonlineorder.net/#cheap-reductil ]cheap reductil [/url]

    ReplyDelete
  5. rvb generic cymbalta - buy cymbalta online http://www.cymbaltaonlineprice.net/#buy-cymbalta-online , [url=http://www.cymbaltaonlineprice.net/#buy-cymbalta-online-no-prescription ]buy cymbalta online no prescription [/url]

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!