Me

Check Up 18 Feb 2013

Tuesday, March 19, 2013

ini cerita check up bulan lepas ye..
bukan check up semalam yang tragis :p

ummi ilhams kan terlebih rajin..
update blog ikut mood dia..
agak2 mood kedaung..
maka kedaung la blog nya.. haha




sampai klinik yang tak berapa awal..
maka dapatlah nombor yang pun tak berapa nak awal..
tahniah!
yang penting..
mana2 preggy mom dari KD Paya Mengkuang..
memang akan dapat turn hari isnin..
hari isnin yang sangat hap"pening"..
sebab saing2 sekali dengan baby2 nak check up..




alhamdulillah..
dapat doctor yang best..
pestaim dengan dr. sunihaliza ni..
sangat mesra alam dan detail..
jadi nak bertanya pun tak ragu2..
tu adik ilham..
tak berapa jelas sangat..
alhamdulillah baby sihat..
kedudukan uri semua ok..
tapi yang menambah konfiusnya..
EDD berubah lagi 11/9/13 pulok..




berat masa timbang 55kg..
tapi tak tahu doktor ni salah pandang kot..
dia terdiskaun berat ummi ilhams jadi 52.9kg..
next appointment..semalam tu la 18/3..
nak konfemkan sekali lagi EDD..
lepas tu 29/3 dah kena buat SCOG kat HSA..
awal gila kot..
adoyaiii..reason sebab miscarriage 4 kali..
lepas tu masa bersalinkan ilham c-sect..
ye marilah kita berkampung di HSA next week..

apa yang menggumbirakan hati ummi ilhams..
jeng..jeng..jeng..




result MGTT..
ingat lagi?? kan ummi kena minum bandung 3 layer tu..
haaaaaa.. resultnya..

before minum.. 4.3
after minum.. 6.4

dua tiga kali menyoal nurse..
nurse saya tak payah buat BSP la eh?
ye tak perlu kata nurse..
alhamdulillah..
ummi bebas GDM..
harap2 sampai bersalin pun tak ada GDM..

tapi kan..
tapiiiiiiiiiiiiiiiii..
doktor tu macam tak percaya gitu kan..
dia suruh minum bandung 3 layer tu lagi masa week 13..
sekali bila refer dengan nurse KDPM..
dorang kata tak perlu..
kalau nak kena minum lagi pun..
tunggu la masa week 24 nanti..
yahooooooooooo.. lega hati dan tekak..





ni scan adik ilham kat pusat pakar sakit puan & perbidanan khor & loh
masa ni EDD berubah lagi.. dah jadi 13/9/13 pulokkk.. cantik gak date ni..
kan main aktif lagi baby ni..
tak reti diam masa doktor nak capture dia..
abang ilham?? buat jual mahal..
dia paling ke lain bila ummi cakap ilham.. tengok baby tu..
alooooooooo..tak mau la gitu abang..hehehe
dah nampak dia gerak2 even baru cenonit jek besarnya..
lain2 semua ok..
syukur ya Allah..

sampai ke hari ni..
ummi masih lagi tabah direct feeding ilham..
mudah2an tak ada yang memudaratkan ummi, baby & abang ilham..
hari2 ummi doa..biar dua2 anak ummi dapat hak masing2..
4 bulan lagi ilham..
doakan ummi, baby & abang ilham kuat ye..
selagi ummi mampu..
ilham ummi tak akan abaikan..
tak mungkin..

ok..
nak tayang gambar makanan pulak..
masa kat KKGP..
ada sorang kakak duduk sebelah ummi ni..
dia makan mee hoon goreng sambil suap anak dia..
dalam hati..sambil telan air liur..
sedapnya mee hoon goreng..
tetiba terbayang mee hoon mak ong..
MIL ayu..
terus call ayu..
"u.. simpankan aku mee hoon goreng sikit.. habis check up aku datang"
ayu sempat simpankan banyak ni..




haaaaaaaaaa..
betul2 menjamah katanya..
kena lak dengan ayam goreng mak ong..
nyum2 sedapnya.. hehehe
teruk benor ummi ilham ni kan..




balik opis..
boss belanja subway pulak..
rezeki kita la baby..
:)

nek anjang call..
ajak lunvh kat rumah dia..
perghhhh.. tanpa membuang seminit pun masa..
ummi berdezup balik time lunch..
nak ajak babah yang kerja siang..
dia agak busy..
tak apalah dia kata..
ummi pergi jek makan..
nahhhh..
menu yang melelehkan air liur ummi..




ikan kitang masak asam rebus..
sotong campur udang sambal letak petai..
ikan goreng, ulam petai dan telur masin..

ya rabbi..
kerja menghirup kuah asam rebus..
makan sambil berbual..
sampai tak sedar jam dah pukul 2pm..
haiyokkkkkkkkk..
memang marbeles la air tangan nek anjang ilham ni..
lebih kurang sama air tangan arwah nenek ilham..
sumpah sedap gila..
nek anjang kata kalau nak makan apa2 bagitau..
konfem dia masakkan..hehehe
cuma laksa johor yang ummi idamkan jek..
dia kata dia agak kurang terer buat..
hehehe..tak pe la yang ni pun dah cukup..
lemak tongkengkan asyik nak tumpang makan rumah orang..
hehehe.. 

itu je la cerita check up bulan lepas..
tunggu cerita check up bulan ni pulak ye..
mungkin akan keluar sepurnama lagi :p
ummi ilham dah tak sabar nak pergi bercoti2 malaysia sabtu ni..
;)


You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!